Додик: Бошњачки лидери као да уживају да их Шмит гази, вређа и омаловажава

„КОНАКОВИЋ БОШЊАКЕ СКИНУО СА СПИСКА СЛОБОДНИХ НАРОДА - ЊЕМУ ЈЕ НОРМАЛНО ДА ШМИТ МЕЊА ЗАКОНЕ“

Бошњачка Тројка - Никшић, Конаковић и Форто

* „Сасвим је могуће да ће та резолуција проћи. Лоша је и само ће закомпликовати односе унутар БиХ до тачке потпуне дисфункције. БиХ можда неће преживети усвајање „резолуције о Сребреници“

* Милорад ДОДИК: Понудили смо "Тројки" да заједно с ХДЗ-ом поништимо наметнуте измене и донесемо изборни закон, да људе у Федерацији не понижава туђин, али они су то одбили

______________________________________________________________

          УСВАЈАЊЕ резолуције о Сребреници у УН закомпликоваће односе у БиХ, што БиХ можда неће преживети, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

          - Сасвим је могуће да ће та резолуција проћи. Лоша је и само ће закомпликовати односе унутар БиХ до тачке потпуне дисфункције - рекао је Додик за телевизију Русија 24.

          Председник Српске је упозорио да БиХ, због одредаба те резолуције, "можда неће преживети као јединствена држава".

          Бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Председништва БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на седници Генералне скупштине УН 27. априла.

          Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

          Милиони људи широм света су кроз историју жртвовали себе борећи се за право гласа, за право да бирају оне који ће одлучивати о њиховим животима и судбинама, право да на власт доводе оне који ће слушати њихове жеље и смењивати их ако изневере очекивања. А Елмедин Конаковић /министар спољних послова БиХ и лидер Народа и правде/ у једном трену је то право укинуо бошњачком народу, рекао је Додик.

          Оценио је да је Конаковић ставом "вежи коња где ти ага каже", где је ага-газда странац који се лажно представља, за трен ока избрисао Бошњаке са мапе слободних народа.

          - Уз то, показао је да њима избори ничему и не служе, да су људи беспотребно гласали, јер они које су бирали ни о чему не одлучују. Можда је Дину, Нермину, Едину, Бакиру нормално да један странац ујутру, уместо да попије кафу, мења законе у БиХ - навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

          Он је истакао да "можда могу да убеде Бошњаке да је то демократија, али Република Српска такво понижење себи неће дозволити".

          - Људи у Републици Српској хоће да се питају, хоће сами да одлучују, хоће да буду слободни. Понудили смо "Тројки" да заједно с ХДЗ-ом поништимо наметнуте измене и донесемо изборни закон, да људе у Федерацији не понижава туђин, али они су то одбили. Имам утисак да уживају да их Шмит вређа, гази, потцењује и омаловажава - нагласио је Додик.

          Понудили смо, каже Додик, да вољу наших народа ставимо изнад самовоље странца, али је оданост према аги већа од љубави према свом народу.

           - За мене је једини газда српски народ и сви други који живе у Републици Српској. Вама пуно среће с агиним наметом - поручио је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари