Додик: Американци, престаните да `помажете` БиХ – боља нам помоћ од вас није потребна

УПОЗОРИО: НИ ЈЕДНА ОДЛУКА ИЗ СЕКТОРА ОДБРАНЕ НЕЋЕ ПРОЋИ КРОЗ САВЕТ МИНИСТАРА ДОК ЈЕ ХЕЛЕЗ НА ФУНКЦИЈИ

Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи - побркао

и кућу у којој је заседао ЗАВНОБиХ

* Нагласио: „Једини начин да помогнете БиХ јесте да се не мешате у наша унутрашња питања“

* Председник РС: Зукан Хелез шири лажи.То је прича коју су научили и пошто је усмерена против Срба - време је да делују. Мало сутра ћете деловати!

___________________________________________________________

         ЈЕДИНИ начин да Америка помогне БиХ јесте да се не меша у унутрашња питања, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

         - Честитке поводом дана о којем не постоји сагласност и који није дефинисан као празник кроз законску процедуру, не представља добронамеран и пријатељски однос према земљи којој желе помоћи. БиХ се може подржати само договором три народа. Само нам ви више не помажите и биће довољно - истакао је Додик на Иксу.

         Председник Српске изјавио је данас да ниједна одлука из сектора одбране неће проћи Савет министара док је Зукан Хелез министар.

         Додик је рекао је да Хелез својим причама шири лажи.

         - То је прича коју су научили и пошто је усмерена против Срба вријеме је да делују. Мало сутра ћете деловати - рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

         Додик сматра да се много прашине дигло око Хелезових изјава и да је проблем што је одмах на то реаговала и британска парламентарка речима "видите шта се дешава".

         - Како је могуће да неко ко је на тако важном месту, председница спољнополитичког одбора, лажу - упитао је Додик и додао да је реч о ноторној лажи.

         Он је истакао да је непознато шта је Хелез мислио, те да нема намеру да се њиме бави.

         - Али, јавно ћу рећи пошто познајем заменика председавајуће Савета министара Сташу Кошарца, ниједна одлука на Савету министара која је везана за одбрану неће проћи док је он министар - истакао је Додик, наводећи да је Кошарац из његове странке.

         Према његовим речима, не може се прихватити да неко буде заједнички министар и да толико лаже.

          Кошарац је потврдио да неће проћи ниједна одлука из сектора одбране све док је Хелез у Савету министара.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари