Петковић: Албанац полицајац погинуо од експлозива на барикади, двојица Срба упуцана након предаје

„ЕУЛЕКС НИЈЕ УЧЕСТВОВАО У ИСТРАЗИ ДА БИ ПРИШТИНА МОГЛА ДА САКРИЈЕ ДОКАЗЕ И ИСТИНУ“

(Колаж: Telegraf.rs)

* Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар ПЕТКОВИЋ: „Србија је дошла до доказа да је Бојан Мијаиловић, отац двоје деце од шест година и девет месеци, хладнокрвно убијен након што је лакше рањен, пао на земљу и предао се. Био је убијен, оверен у главу. То је оно што је тзв. косовска полиција хтела да сакрије. Имамо доказе“

* „У редовима тзв. косовске полиције која је дошла у Бањској да убија Србе биле су професионалне убице покупљене у различитим камповима. Са налогом да побију све Србе“

__________________________________________________________

          ЕУЛЕКС није учествовао у истрази у Бањској јер је тзв. косовска полиција желела да сакрије доказе и истину да су Срби хладнокрвно, мучки и брутално убијани и убијени, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на ванредној конференцији за новинаре у Палати Србија.

          - Република Србија је дошла до доказа, реч је о живим речима и исказима да је Бојан Мијаиловић, отац двоје деце од шест година и девет месеци, да је хладнокрвно убијен након што је лакше био рањен, пао на земљу и предао се. Био је убијен, оверен у главу. То је оно што је тзв. косовска полиција хтела да сакрије. Имамо доказе. То је оно што су желели да сакрију. Од кључне важности је наш захтев да независна комисија погледа тела убијених - додао је Петковић.

          Упозорио је да "Приштина четврти дан крије тела убијених Срба, Бојана и Игора, јер ће на њима да се виде ране које показују да су убијени након што су се предали".

          - Курти жели да протера људе, а оне које не протера да побије. То је била брутална, насилна акција. Једно су сукоби и узвраћена ватра, а друго када брутално убијате човека који крвари и лакше је рањен - навео је предсједник Канцеларије за КиМ.

          Петковић је нагласио да "нико од Еулексових истражитеља није био на лицу места, да би се сакрило ко је био у редовима тзв. косовске полиције који су дошли да у Бањској убијају Србе".

          - У њиховим редовима биле су професионалне убице покупљене у различитим камповима и који су дошли с налогом да побију све Србе - рекао је Петковић.

          Додао је да је једини захтев Србије да Кфор буде присутан на северу и да се повуче тзв. косовска полиција.

          - Срби њу виде као окупациону снагу која упуцава Србе - истакао је Петковић.

          Он наводи да је албански полицајац погинуо од експлозива уз које су постављане барикаде, те да он није упуцан. За разлику од тога, шесторо Срба је упуцано ове године.

          Извор: rt.rs

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари