Љубавни трилер „Удата до понедељка“ за карантинско читање

НАПИСАЛА ГА ЈЕ АМЕРИЧКА КЊИЖЕВНИЦА КЕТРИНА БАЈБИ А ИЗДАО „ВУЛКАН“

* Главни јунаци романа су Елајза Хевенс, веома згодна цура али изузетно интровертна којој су оба родитеља убијена док је била изван куће и није видела убицу, и њена пријатељица Саманта са којом води агенцију за налажење брачних партнера онима којима су требали мужеви или супруге из чисто практичних разлога као што су унапређења на послу, услови тестамента, успешније политичке каријере али никада није било речи о љубави

* Заплети почињу кад на сцену ступи Картер Билингс, усепшан судија, адвокат и јавни тужилац који је одлучио да се кандидује за гувернера Калифорније. И када Саманти дође у посету пријатељица из Енглеске, Гвен, која жели да у Тексасу посети неку пивницу где долазе каубоји

______________________________________________________________________

        БОРБА против корона вируса за сада се углавном своди на карантин а то значи бити затворен у свом стану што се показало као веома депресивно за многе који живе сами па сам се одлучила да за ту  категорију, посебно жена, нађем књигу која ће пружити мало разбибриге и помоћи да се ослободе депресије

        Ретко читам `љубиће` али овога пута сам се "загњурила" у један који је управо објавио "Вулкан" и који је аутентично ескапистичко штиво "Удата до понедељка" америчке књижевнице Кетрин Бајби.

        Она сигурно зна шта треба да разоноди жене јер је доста времена у животу потрошила на тражење правог посла чекајући пред вратима послодаваца док се није опробала као књижевница.

        Показало се да јој писање `љубића` иде од руке јер је већ први који је објавила постао бестселер и сада мирно живи са мужем и два сина у својој вили у Јужној Калифорнији и са задовољством пише романе на радост својих све бројнијих читатељки.

        "Удата до понедељка" је тако забаван, духовит, роман са добрим заплетом да сам га прочитала за једно вече и слатко заспала не мислећи на карантин и да корона вирус који нам свима виси над главом и . за то сам захвална Кетрин Бајби и пожелела сам да ову ову забавну причу поделим и са мојим читатељкама.

        Главни јунаци романа су Елајза Хевенс веома згодна цура али изузетно интровертна којој су оба родитеља убијена док је била изван куће и није видела убицу. Радила је са својом пријатељицом Самантом и заједно су основале агенцију за налажење брачних партнера онима којима су требали мужеви или супруге из чисто практичних разлога као што су унапређења на послу, услови тестамента, успешније политичке каријере али никада није било речи о љубави.

        Елајза никада није ни помшљала на љубав и брак јер је скривала једну тајну која је била опасна не само за њу већ иевентуалног партнера.

        Истовремено на сцену ступа Картер Билингс, усепшан судија, адвокат и јавни тужилац који је одлучио да се кандидује за гувернера Калифорније. Он је најбољи друг Блејка будућег супруга Елајзине другарице и партнерке Саманте и зато је прихватила да јој буде кума.

        Катер долази на ту свадбу и ту среће Елајзу чија га духовитост, лепота и елеганција освајају, али пошто га жене опседају он нема времена за стидљиве и неприступачне девојке попут Елајзе.

        После тог првог сусрета Елајза и Картер су се сретали код младог брачног пара Саманте и Блејка и увек су своје разговоре завршавали свађом.

        У својој самоћи Елајза је понекад помишљала на Картера јер је себи морала да призна да је у суштини привлачи.

        Заплет почиње када Саманти дође у посету  пријатељица из Енглеске Гвен која жели да у Тексасу посети неку пивницу где долазе каубоји.

        Елајза прихвата да јој буде пратња и њих две одлазе у неки локал који није на добром гласу. Након што је Гвен изашла са момком с којим је плесала напоље и када је он покушао да је заведе појављује се Картер и долази до туће коју на несрећу снима локални  фоторепортер и следећег дана у локланим новинама излази слика туче и девојака Гвен и Елајзе које су биле повод.

        Организатор Картерове предизборне кампање предлаже му да се ожени Елајзом јер би таква свадба  помогла да се заборави туча а и бирачи имају више поверења у ожењене кандидате.

        На конференцији за штампу Елајза - да би помогла Картеру - открива да се она скрива под лажним именом јер се убица њених родитеља заветовао да ће је убити. Сада је он у затвору због још других недела али има везе са члановима своје банде који извршавају његове налоге. Због тога је полиција ставила Елајзу у програм заштите сведока који подразумева мењање идентитета и живот далеко од медија.

        Картер који је открио да му је веома стало до Елајзе наговара је да се уда за њега јер ће и њему помоћи а он ће се постарати да она буде заштићена. 

        Ту се прича претвара у акциони трилер који књизи даје један додатни шмек који препуштам читаоцима да открију шта се даље догађа.

        Вера Кондев

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари