Запад ће бити непријатељ Русије – какво год уређење имала и ко год њоме владао

У ТОКУ СУ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВИ ОПШТЕЗАПАДНИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ (први део)

 • И министар одбране Немачке, мајка седморо деце, изјавила је 22. јуна 2015. да са Русијом треба рзговарати са позиције силе. Очигледно је да датум ове изјаве није случајно изабран. Госпођа министар заборавила је како се завршио покушај њеног сународника и креатора прве Европске уније да 22. јуна 1941. отпочне разговор са Русијом са позиције силе. Кад би бар своју децу пожалила, је ли заборавила судбину Гебелсове деце и црвену заставу над рајхстагом?
 • Иза свих исфабрикованих оптужби западне врхушке на адресу Русије, иза љуске се крије страх од једине незападне земље која не само да није легла под капиталистички Запад као колонија или полуколонија, не само да му се успешно супротстављала, него му је током четири века наносила поразе, а у ХХ веку створила светски систем алтернативан капитализму – системски антикапитализам
 • У много аспеката СССР је цивилизацијски врхунац руског развоја: то је руска модерна, то је реалан развој, то је знаменита етапа руске историје, на крају, то је у историји јединствен социјални систем у чијој основи је главна руска вредност – социјална праведност
 • Слабљење и потчињавање Русије, брисање идентитета Руса као државотворног народа у циљу успостављања контроле над руским ресурсима и пространствима – давни је циљ владајућих група Запада, Тај циљ дефинисан је у системској форми још у другој половини XVI века у католичкој (Хабсбурзи) и протестантској (Енглеска, Џон Ди) варијанти

Пише: Андреј ФУРСОВ, директор Института за стратешку аналитику

         ПОСЛЕДЊЕ три-четири године свима су јасно показале – ко није слеп види – да ће Запад остати непријатељ Русије независно од тога какво ћемо уређење имати.

         Припадници америчке војске већ су почели да говоре о томе да ће односи САД и Русије остати конфликтни чак и после Путиновог одласка.

         И министар одбране Немачке, мајка седморо деце, изјавила је 22. јуна 2015. да са Русијом треба рзговарати са позиције силе. Очигледно је да датум ове изјаве није случајно изабран. Госпођа министар заборавила је како се завршио покушај њеног сународника и креатора прве Европске уније да 22. јуна 1941. отпочне разговор са Русијом са позиције силе. Кад би бар своју децу пожалила, је ли заборавила судбину Гебелсове деце и црвену заставу над рајхстагом?

         Слабљење и потчињавање Русије, брисање идентитета Руса као државотворног народа у циљу успостављања контроле над руским ресурсима и пространствима – давни је циљ владајућих група Запада, (значај и вредност пространстава повећава се са порастом опасности од гео-климатске катастрофе).

         Тај циљ дефинисан је у системској форми у другој половини XVI века у католичкој (Хабсбурзи) и протестантској (Енглеска, Џон Ди) варијанти.  

         Настојање да се потчини огромна територија, да се разори држава која је контролише и сломи њен државотворни народ оправдавано је, наводно,непријатељским карактером државе и народа Русије у односу на Европљане и њиховом агресивношћу, наравно – имагинарном: „Ти си већ крив зато што сам ја гладан“. При том се посебан акценат ставља на конфесионалну различитост Руса на – њихово православље.

         Све до 1820-их година наглашавање различитости Руса у односу на Европљане имало је претежно верски карактер, иако је постојала и национална или прецизније речено, етничка, компонента.

         Од 1820-их ситуација се променила: у први план информативно-психолошког (психолошко-историјског) рата изашла је етно-историјска, национално-културна и државно-политичка компонента, односно, обликује се русофобија у дословном смислу речи. Заправо, може се рећи да са изласком у први план ових компонената, односно русофобије, почиње озбиљан психолошко-историјски рат Запада против Русије. 

         То је – квалитативан помак, али пре тога треба да одредимо шта се има у виду под терминима „психолошко-историјски рат“ и „русофобија“.

         Психолошко-историјски рат је – укупност системских, сврсисходних и дугорочних поступања, чији је циљ – успостављање контроле над психолошком сфером друштва-мете, најпре над психо-сфером његове владајуће и интелектуалне елите са постепеним изласком из оквира примарних циљних група за деловање, каснијим брисањем нападнуте психо-сфере и њена замена сопственом.

         Главне области („фронтови“) вођења психолошког рата су – образовање, социологија, средства јавног информисања (тачнији назив СМРАД – средства масовне рекламе, агитације и дезинформације), која су срачуната на слабоумне, оне који се расплачу од одушевљења кад својим очима виде салонске дебиле који разматрају оно о чему тобоже „сви говоре“, а увече се још и, тобоже, шале.

         Транснационална СМРАД средства са формалним државним атрибутом настоје да представе Русију, њен актуелни владајући поредак и његову главну персонификацију готово као непријатеља човечанства №1. „Режим је – криминалан“, „Руси анектирали Крим“, „Русија води рат против Украјине“, „Русија је крива због обореног малезијског „Боинга“, „Русија је присвојила ресурсе Сибира које није способна да освоји“, „у Русији прогоне хомосексуалце“ и т. сл.

         Очигледно је да је већ крајем ХХ века журналистика (како обична тако и телевизијска) деградирала, постала застарела и претворила се из професије у занимање. Такође је очигледно да је западни обичан човек равнодушан и да верује својим СМРАД, очигледно је да „пета колона“ у Русији изводи свој стриптиз пре свега за вањског корисника одрађујући белосветске сребрњаке, путовања у иностранство и награде и очигледно је да је бесмислено са њима полемисати. И поред тога, тешко је одолети да се постави питање: ако је од 1991. до наших дана светом прогрмело више ратова него од 1945/50-1991, ако су сви они на овај или онај начин били организовани од стране Запада, онда, какве везе има Русија с тим?

         Не постоји ниједан доказ да су „Боинг“ оборили припадници народне одбране Донбаса, напротив, има много индикација да су то учинили Украјинци.

         У Русији нема закона о прогањању хомосексуалности која данас не само (у очима многих) да више није полна настраност, него је постала нешто знатно више и то – улазница у елитне и/или близу-елитне кругове, знак учешћа у њима: спремност да се погазе биолошка суштина и традиционалне социјалне норме - знак је лојалности Господарима светске игре, симбол спремности да се подметне задњица, не само у директном него и у преносном смислу речи (по чему се то разликује од „нагињања“ у затворима? По томе што је добровољног карактера? По чему се то разликује од облизивања задњице предводника у чопору бабуна? По томе што се тиме баве људи? Јесу ли људи?

         Иза свих исфабрикованих оптужби западне врхушке на адресу Русије, иза љуске се крије страх од једине незападне земље која не само да није легла под капиталистички Запад као колонија или полуколонија, не само да му се успешно супротстављала, него му је током четири века наносила поразе, а у ХХ веку створила светски систем алтернативан капитализму – системски антикапитализам.

         Руси – нису Запад, али су истовремено Европљани (другачији Европљани) који су створили и европску културу утемељену на руским вредностима и алтернативну западној. Неко је правилно приметио да јунаке водећих западних писаца (Балзак, Дикенс, Зола) брину новац и каријера, а јунаке водећих руских писаца (Толстој, Достојевски) занимају смисао живота и морално-етичка питања. Русија је – другачија од Запада. Хришћанска Европа, друга Европа која се распростире на читаву Северну Евроазију и живи по својим правилима и већ самим тим несимпатична је Западу – и неприхватљива. Отуда и – агресивна русофобија као најважније оружје психолошко-историјског рата против Русије.

         Метафизички (смисаони) ниво је – највише умеће психолошко-историјског рата где се одвија главно: уништење садржаја карактеристичних за објекат деловања („мете“) и подметање туђих са циљем да се „мети“ одузме њена метафизика и воља да се супротстави.

         Један од тих начина је стварање негативног лика „мете“, а – програм-максимум је увођење таквог лика у доминантне групе друштва-мете (аутофобија, мржња према своме, према самом себи – наклоност према туђем).

         Њих уче да се навикну на мисао да су они, наводно, скоро своји, у очима Запада скоро Европљани/Американци; треба само малкице да се потруде и избаве од тога „скоро“ – ако не да омрзну, онда да презиру своју земљу и предају је Западу, претварајући се у нешто налик на надзорнике у време окупационог режима.

         Конкретан пример аутофобије је русофобија. Русофобија као идеја је непријатељство (чак мржња) према Русима као таквима, према рускости као историјском типу и искуству, према његовим носиоцима – њиховом идентитету, историји, вредностима, психолошком типу, начину мишљења, начину живота.

         Русофобија као пракса је – скуп деловања (информативних, економских, политичких и других), чији је циљ понижавање и потискивање рускости као психолошко-историјског система. Русофобија као стратегија је – настојање да се успостави контрола над Русима као посебном етно-историјском државотворном целином, а касније њихово искорењивање, брисање из историје и растапање у другим народима.

         Није реткост и практична реализација русофобије. Крајње форме те реализације свеобухватно су демонстрирали нацисти у Другом Отаџбинском рату; у наше време власти наклоњене нацистима у земљама Прибалтика и Украјини реализују русофобију у виду дискриминације Руса у тим земљама– уз прећутни пристанак, ако не и одобрење Европске уније и САД. Ниво пропаганде у поступцима представника политичке и медијске сфере Запада у последњих неколико година одликује бесомучна русофобија.

         По интензитету то превазилази антисовјетску и антикомунистичку пропаганду у време Хладног рата; ако су се тада и дотицали Руса, онда индиректно, више или мање нејасно – наносили су ударе по комунизму, по совјетском систему и комунистичкој идеологији.

         Иначе, марионете и њихова послуга одлично су знали: борба се води, иако против совјетске, али и даље против Русије. О томе је Збигњев Бжежински крајем 1990-их отворено и јасно изнео своје мишљење у интервјуу париском часопису „Le nouvel observateur“. На питање о борби Запада и посебно САД са комунизмом, Бжежински је одговорио да не треба себе обмањивати: Ми (Запад) нисмо се борили са комунизмом, него са Русијом како год се она звала“.

         Индикативно је да је овај став својих господара јасно усвојио један од „пословођа перестројке“, Александар Н. Јаковљев: у једном од последњих интервјуа он је изјавио да су перестројком њени агенти сламали не само Совјетски Савез него сав хиљадугодишњи модел руске историје. У оба случаја (Бжежински и Јаковљев) ради се о русофобији у њеној конкретној реализацији. 

         Овде је важно нагласити да је совјетофобија само скривени, увијени облик русофобије. И колико год покушавали други кудитељи совјетске прошлости да свој став оправдају исконски руским патриотизмом, православљем, сјајем Руске империје коју као нешто позитивно супротстављају Совјетском Савезу (МФБ-комплекс: монархизам, фебруар,  белогардејство као нешто позитивно у историји отаџбине), непризнавањем стаљинизма и т. сл., њихова критика реално има русофобски карактер.

         У много аспеката СССР је цивилизацијски врхунац руског развоја: то је руска модерна, то је реалан развој, то је знаменита етапа руске историје, на крају, то је у историји јединствен социјални систем у чијој основи је главна руска вредност – социјална праведност.

         Непријатељи Русије – русофоби, како у иностранству тако и у самој РФ добро знају да су: кампања совјетофобије, клеветање совјетске прошлости, совјетских достигнућа, совјетских победа – удар на Русију, на руски „краткотрајни ХХ век“ (1917-1991.) који је доказао историјску основаност, победничку рускост баш у њеном совјетском облику.

         У развијању русофобије на Западу, посебно у САД, није случајно значајну улогу одиграло експертско друштво совјетолога. Многи од њих радили су у разно време у различитим администрацијама САД. Било је међу њима доста људи из Источне Европе или њихових потомака – Пољаци, Чеси, Јевреји, Украјинци, Румуни и т. д. По правилу, сви они, било да се ради о З. Бжежинском или Поли Добрјански (ћерка бандеровца-русофоба, радила у администрацији Буша-млађег) Вулфовицу или Перлу – има их мноштво – мрзели су СССР управо као моћан облик историјске Русије. Траг те мржње остао је у совјетолошким студијама, наравно није на свим, било је доста озбиљних и занимљивих радова, а многи пореклом из Западне Европе нису били мрзитељи СССР/Русије. Али, постојала је тенденција…

         Изгледало је да ће са крахом СССР-а многи совјетолози остати без посла, међутим, они су се брзо преквалификовали од „кремљолога“ у стручњаке за постсовјетски Кремљ. А мржња је остала и при том није било потребно да се сакрива у антикомунистичке одоре.

         После Буша-старијег, са сваком новом администрацијом таквих експерата у естаблишменту бивало је све више, расла је њихова активност и достигла максимум у време антипутиновске хистерије; многе „стубове“ врхушке САД у односу на Русију треба унети у ону слику коју је представио русофобски сегмент друштва експерата. Међутим, проблем је у томе што се код нас према том русофобском друштву још увек озбиљно односе, као према научницима, док су они, у ствари, обични службеници и официри информативног рата (независно од националности – било да је то Фиона Хил или Лилија Шевцова) и са њима улазити у чисто научне расправе у трагању за истином, у најмању руку је глупо.

         Циљ непријатеља – није трагање за истином, него наношење штете Русији: у датом случају на научно-информативном фронту психолошко-историјског рата. А ако су се раније русофоби прерушавали у антикомунисте, данас су на њима украси „критичара путиновског режима“ и бораца за „праву демократију у Русији“. Каква је то демократија видели смо 1993, 1996. и 1998. Јељцинско-гајдаровско-чубајсовска демократија са људским? Хвала, не треба. Русофобија мења само форму, суштина остаје иста и скоро да се није променила од 1820-их година. 

         Управо ове деценије стартовала је русофобија као основно оружје западних врхушки у психолошко-историјском рату „против Русије, како год да се она звала“. Време „пуштања у погон“ русофобије није случајно изабрано: управо тада Русија је постала смртни непријатељ три силе које су организовале Француску револуцију 1789-1799. (или активно доприносиле њеном настајању и развијању) и почеле да граде свој нови светски поредак одмах по завршетку реализације њене „експортне варијанте“ – Наполеонових ратова. 

         Као прво, то је Велика Британија, која се борила са Француском за хегемонију у светском капиталистичком систему и победила је, пре свега, снагом Русије. Русија је баш због победе над Наполеоном, која је учинила најјачом континенталном силом, постала у очима Британаца противник № 1.

         Друго, то је релативно нов европски финансијски капитал који се као такав истакао управо током Француске револуције и Наполеонових ратова – захваљујући тим догађајима. Ради се, пре свега, о Ротшилдима који су још 1818. диктирали своју вољу највећим западноевропским силама (Аустрија, Пруска, Француска) – али нису Русији.

         (следи наставак)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Baki's picture
Baki (није потврђен) 12:50 06.03.2016.

 • +44
Voting is closed.

Andrej............kapa dole !!!!!!!!!!!!!!!!

Tako's picture
Tako (није потврђен) 18:54 06.03.2016.

 • +16
Voting is closed.

Odlično Baki.
Samo ....

"Један од тих начина је стварање негативног лика „мете“, а – програм-максимум је увођење таквог лика у доминантне групе друштва-мете (аутофобија, мржња према своме, према самом себи – наклоност према туђем)."

"На питање о борби Запада и посебно САД са комунизмом, Бжежински је одговорио да не треба себе обмањивати: Ми (Запад) нисмо се борили са комунизмом, него са Русијом како год се она звала."

"У много аспеката СССР је цивилизацијски врхунац руског развоја: то је руска модерна, то је реалан развој, то је знаменита етапа руске историје, на крају, то је у историји јединствен социјални систем у чијој основи је главна руска вредност – социјална праведност."

.....Pitam se, koliko je srbski narod u ovom trenutku, intelektualno i perceptivno sposoban i spreman da shvati ozbiljnost, dubinu i dalekosežnost poruka ovog sjajnog teksta kao i neverovatnu sličnost sa našom sudbinom.

prof. Aleksandar Jovanović's picture
prof. Aleksanda... (није потврђен) 23:08 06.03.2016.

 • +3
Voting is closed.

pa valjda mislimo to isto i više i pre ovog teksta, što ne znači da je ovako celovita i precizna analiza beskorisna. Vreme je da Rusija shvati da Zapad nisu "naši partneri na zapadu", nego to što tu lepo piše. Vreme je da se Rusija konačno probudi iz dubokog dugogodišnjeg zikskog sna i preduzme najozbiljnije mere samozaštite. Rusija ima intelektualnog kapaciteta za to: samo u Silicon Valley ima izvezenih najsposobnijih Rusa 200000. Vreme je.

SNS SREMSKA MITROVICA's picture
SNS SREMSKA MIT... (није потврђен) 23:35 06.03.2016.

 • +1
Voting is closed.

видра's picture
видра (није потврђен) 19:59 06.03.2016.

 • +5
Voting is closed.

Тако је АНДРЕЈ....док год се будете тог правила дружил дотла ће разума бити , нажалост то немогу да кажем и за моју дрћаву а поготово издајице кој је воде!!!

Анонимус's picture
Анонимус (није потврђен) 12:54 06.03.2016.

 • +55
Voting is closed.

Psihopatska mrznja prema Rusiji posledica je nemoci za unistenjem i pljackom jedne velike zemlje, zemlje koja kao uzor nezavisnosti moze uticati i na druge drzave nad kojima je zapad uspostavio kolonijalnu i diktatorsku vlast. Bolest zapada je neizleciva. Rusija mora biti uvek jaca i odlucna da ne dozvoli zapadu da ostvari zlocinacke planove. Zapad ce se uvek sluziti podlostima, lazima, prevarama i zaverama prema Rusiji. U to ne treba sumnjati. Zapad boluje od neizlecive bolesti, koja se zove - zlocin.

ботовање's picture
ботовање (није потврђен) 15:31 06.03.2016.

 • +16
Voting is closed.

Свака ти је ко Његошева!

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 13:26 06.03.2016.

 • +28
Voting is closed.

Pomošljam da će Rusiji biti neophodno da stalno evocira zlo koje joj je nanio Zapad u zadnjih stotinu godina na čelu sa Britanijom i ostalima koji su imali udjela u Oktobarskoj revoluciji, likvidaciji Carevića, uvlačenja u Drugi svjetski rat, kao i podmetanja komunizma, i nasilnog otimanja Pravoslavne vjere iz fine ruske duše.

Ovaj put bi ona - Rusija trebalo da krene u pohod i da životinje baci na koljena i u lance , i tako napave šansu da se umire dusi, i makar djelimično im uzvrate bol i navedu na poštovanje.

To su bolesno ambiciozna nacije, počni od tih Britanaca, Holanđana, i Njemci koje pronalaze a kasnije sponzorišu kao što je sa Hitlerom bilo, relativno mali narodi, ali dovoljno zločesti i ambiciozni da bi išli po svijetu - ubijali i pljačkali...

Sa Ukrajinom su se nadali da naprave zlikovce kao što su od Hrvata pravili dežurne koljače za Srbe i nagrađivali ih, i u Sante proglašavali...

Vreme's picture
Vreme (није потврђен) 11:12 07.03.2016.

 • +3
Voting is closed.

Licemeri ste.
Dokle god budete pljuvali komunizam i podmetali mu neosnovano
svakojake neistinite prljavštine a usput svugde utrpavali boga i to
danas u vreme duboke nauke - ništa neće krenuti nabolje.
Veličate Rusiju, njene velike pobede i Staljina koji su te iste pobede
ogromnim naporima i žrtvama postigli po rukovodstvom komunista
a pritom pljujete komunizam (do današnjih dana jedino solidno
definisano, oprobano i dokazano humano društveno uređenje)
koji je i SSSR i SFRJ Jugoslaviju digao u visine i omogućilo
današnjoj Rusiji da nastavi dalje u pobede.
Posebno Jugoslovenski socijalizam koji je bio daleko rafinisanije
i suptilnije konstituisan i primenjen u multikulturnom društvu -
na takav način izlaza iz ove žabokrečine divljačkog i zločinačkog
kapitalizma nema.
Pa vi vidite i razmislite i dajte predlog boljeg društvenog uređenja
i konstituisanog društva ako ste toliko pametni i pošteni.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 11:20 07.03.2016.

 • +4
Voting is closed.

Pomišljam na socijalizam kao drustveno uređenje da je najbolji za građane i državu, a bez sumnje je daleko najhumaniji.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 14:05 06.03.2016.

 • +31
Voting is closed.

"Rusofobija" je eufemizam za naci-fašizam koji zapad sistematski neguje jako dugo. On nije neka slučajna ideja, nego rezultat dugog eksperimentisanja sa ljudskim dušama. Način kako se on razvija u društvu najbolje je opisan u "Monarh programu" koji vrlo precizno formuliše sve korake i metode. Jedan od prvih je ujedno i najefikasniji. On se sastoji od toga što se ljudi podele po nekoj, potpuno nevažno kojoj osobini, rasnoj, fizičkoj, kulturološkoj itd. Kao ilustracija navodi se eksperiment u jednoj britanskoj školi iz sedamdesetih godina u kom je nastavnica decu podelila na one koji imaju plave oči i one sa smedjim. Onda je plavookim sugerisala prvo ona, a zatim i ostali učenici, sugerisala da su oni dobri, pametni, lepi ispravni. Nasuprot njima, smedjookim je pripisivana glupost, bezobrazluk, ružnoća, itd. Pred kraj tog eksperimenta svedoci smo velike patnje dece sa smedjim očima. Oni plaču, demoralisana su i depresivna, povučena i nesigurna. (Pogledati dokumentarni film "Pet koraka do tiranije")

To isto je radjeno u Hitlerovoj Namačkoj. Definisan je ideal - germanstvo. Nasuprot njemu stavljen je obrazac zla - Jevreji i sve ostale niže rase. Nemci su hvaljeni i veličani, oni drugi kudjeni i proganjani. Znamo do čega je to dovelo. Isto se dešavalo i na Balkanu. Prvo je prepolovljen srpski nacionalni korpus, preveden u katoličanstvo, pridodato im ime Hrvati, a zatim je nad njima Vatikan sproveo ispiranje mozgova. Najstrašniji zamislivi genocid nad Srbima sproveli su upravo njihovi pokatoličeni i pohrvaćeni sunarodnici-Hrvati tj. ustaše. Danas gotovo da nema Hrvata koji ne misli da je on u svemu bolji od svakog Srbina.

Sve se to primenjuje na Rusima. PRednost Rusa je što su malo izmaknuti od uticaja zapada i što ih ima više nego Srba. Njihove šanse da pobede ovaj zverski projekat su mnogo veće nego naše, ali samo pod uslovom da dobro prouče način na koji se sprovodi ovo programiranje i da pronadju odgovarajuće odbrambene mehanizme. Najvažnije je da čitav ruski narod zna o čemu se radi, da mu sve bude potpuno jasno čemu sve to vodi, da ne posumnja u dobre namere njegovih koji ga uče odbrani.

Još jedan od osnovnih poteza u ovoj zloj igri, nešto kao otvaranje u šahu, je pravilo "učini nažao". Zapad svojima savetuju da učine nažao uvek kad mogu, bilo da imaju za to razloga ili ne, bilo da im se druga strana nešto zamerili ili nije, bilo da su s njom trenutno u dobrim ili lošim odnosima. Pravilo je jednostavno i univerzalno: Učini nažao samo da bi dominirao. To jako zbunjuje nas slovenski svet koji misli da se dobro dobrim vraća i često nas omete da reagujemo brzo i odlučno na svaki pokušaj da nam se učini nažao.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 14:45 06.03.2016.

 • +22
Voting is closed.

Ekstra vam je komentar!
Sasvim počinjem da vjerujem da ova današnja, Putinova Rusija ide naprijed bez mnogo emocija maksimalno racionalno i da rade sa najsposobnijima iz svake oblasti - naučnicima, i vidi se iz dosadašnjih rezultata da nema improvizacije.

ботовање's picture
ботовање (није потврђен) 15:53 06.03.2016.

 • +10
Voting is closed.

И за ово ти је свака као великог!Свака част!
Надовезао бих се на твој коментар и присетио се 2007.Тада је дипломатска школс у БГ-у организовала неки вид спортских игара за своје ученике (средњошколце) а у госте им долазила деца из истих школа из Зг,Кијева,Сарајева...У једном тренутку се организовао ручак,сва деца се скупљају долази кетеринг крајње монотон,деца почињу да једу и ја са њима као службено лице које се бавило омладином...Оброк ниле обилан али је беслатан...Након тога омладина домаћини веома дисциплиновано спремају остатке и праве импровизоване штандове са обиљем воћа.Ја гледам и мислим ето како је то лепо,служе своје другаре...Након неколико тренутака увиђам да се воће нуди на продају а деца чак подстичу на "резултат у продаји"!Мало је рећи да сам био фрапиран! Па од малих ногу учите децу да нема "бесплатнпг ручка" а у ствари правите моралне франкештајне оперисане од основне вредности дате од Бога-хуманости!Па није чудо што су срамни преци те несрећне деце поробљавали,пљачакали и убијали.Тада ми са 25 годна није било потпуно јасно зашто се то ради,поредио сам то са мамама мојих другара и мојом мамом код којих се не излази из куће уколико ниси сит.Код којих се туђа деца третирају сасвим нормално као своја!Јасан је невидљиви господар запада и њихових потомака.Далеко му лепа кућа.Само исправном вером,борбом и оштром мудрошћу се може победити!

Живела Србија и Русија и наша православна вера!

мићо's picture
мићо (није потврђен) 14:15 06.03.2016.

 • +20
Voting is closed.

Проблем је што многим Русима ово није јасно и што су се полакомили на западне шарене лаже.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 16:42 06.03.2016.

 • +11
Voting is closed.

Problem je samo što ti pod "mnogim Rusima" podrazumevaš šačicu peto i šestokolonaša, koji u rukama drže zapadni megafon pa ti se šini da ih ima mnogo.

Иванка's picture
Иванка 20:43 06.03.2016.

 • +9
Voting is closed.

А како jе у Србији?
Не брините за нас. Ми смо у реду.

AA's picture
AA (није потврђен) 22:00 06.03.2016.

 • +1
Voting is closed.

daj spicku da zakurim !

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 12:19 07.03.2016.

 • +4
Voting is closed.

Eno ti spicka u ogledalu pa kuri do mile volje.

mile pop jordanov's picture
mile pop jordanov (није потврђен) 14:57 06.03.2016.

 • +19
Voting is closed.

ko danas mrzi ruse i rusiju.ako dobro proanaliziramo, sve fashistichke i genocidne drzave chiji su vojnici ostavili kosti u rusiji,potucheni su do nogu,ziv se niko nije vratio.pogledajmo shta danas rade njihove vlade i predsednici.odrichu se slobobe,drzavnosti,suverenitete samo da bi privukli americhke vojnike i americhke baze.budale ko da ke ih ovi spasiti ako naprave neku glupost ob rusije.pa i cela americhka vojska da im uge u pishljive drzavice neke ih spasiti ako kojim sluchajem krene ruska vojska.prodane dushe,dobrovoljno postaju kolonije .i shta sad ochekivati od naroda i drzava koje samoinicijativno,chak mole da postanu kolonije,izgovorom da to rade da bi se zashtitili od rusije,ko da im rusija dishe u vrat.koji kreteni i debili a udaraju se u prsa i diche se da su kolevke kulture i demokratije,a nemaju ni k od kulture i ni d od demokratije.ali ochito je da gore od zelje da produze sa pljachkom slabih drzava,i sa genocidom njihovog naroda.izgleda da to i samo znaju da rade.ali nek se ne boje,vreme za naplatu mora da doge,a tada dake bog gledakemo filmove o poslednjem holanganinu,belgijancu,hrvatu,turchinu,englezu nemcu,francuzu,shpancu,portugalcu,italijanu,amerikancu,japancu.ovo je ta stoka od drzava i naroda koja je ubijala i josh ubija i pljachka po svetu.

Рале's picture
Рале (није потврђен) 15:07 06.03.2016.

 • +12
Voting is closed.

Очигледно је да је читава медијска машина западних држава ради по диктату и потребама одређених структура моћи. Само добије мету и креће у реализацију оцрњивања и пљувања по њој. Све смо видели и осетили на сопственој кожи. Добро је да вас Сатанистички запад пљује јер то значи да сте на страни Бога и Правде и да кварите његов наум. Онај кога на западу хвале, ради за нечастивог и такву ће плату и примити.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 15:17 06.03.2016.

 • +4
Voting is closed.

vecin aljudi na zapadu ni ne zna gde je rusija !

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 15:45 06.03.2016.

 • +11
Voting is closed.

Aaaaxaxaxaxaxaxaxaaaaaaaa...konju bezglavi, izadji malo na svez vazduh, ne mozes da vidis iz camuginog dupeta ni gde se ti sam nalazis, xaxaxaxaaaaaaaa...buhahahaaaaaaa...

buntovnik buntovnik's picture
buntovnik buntovnik (није потврђен) 16:56 06.03.2016.

 • +6
Voting is closed.

E ta ti je dobra!

buntovnik buntovnik's picture
buntovnik buntovnik (није потврђен) 16:57 06.03.2016.

 • +4
Voting is closed.

E ta ti je dobra!

Duca's picture
Duca (није потврђен) 15:38 07.03.2016.

 • +1
Voting is closed.

Dokaz neobrazovanosti izatupljenosti, koju cene samo takvi kao ti.

Raspućin's picture
Raspućin (није потврђен) 15:29 06.03.2016.

 • +15
Voting is closed.

Amigose,ajd ne jedi .ovna kad je burek 100 dinzi.

Rusija treba da se prvenstveno okrene samoj sebi a zatim Aziji i Africi. Od ove nacističke Evrope pod vodstvom nacističke krave Merkel,nikakvih dobrih odnosa ne moze i neće biti. Ljudi su totalno zatrovani sa tom zapadnom propagandom tako da ne vide šumu od drveta. Sve najbolje dolazi sa zapada al u kurcu mesecu!

buntovnik buntovnik's picture
buntovnik buntovnik (није потврђен) 16:59 06.03.2016.

 • +8
Voting is closed.

Baba Hitler je samo marioneta cionista

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 17:38 06.03.2016.

 • +3
Voting is closed.

Konju!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 17:40 06.03.2016.

 • +4
Voting is closed.

Amigose!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 19:32 06.03.2016.

 • +6
Voting is closed.

@ Raspućin - pusti ga, nek jede govna kad voli.

Sarmat's picture
Sarmat (није потврђен) 17:12 06.03.2016.

 • +4
Voting is closed.

Premudra Jelena Ponomajrova je zauzimala isti stav prema kome "sa Zapadom nema kompromisa", pa je nestala sa platna i prestala da pise u Srbiji. Kade je Natallija Norocnickaja dosla do istog zakljucka udaljena je iz Rusije u neformalni egzil u Parizu. Da li ce i Fursova zadesiti ista sudbina ? Ocigledno je da postoje u Rusiji mocne snage kojima ne odgovara da se zavadjaju sa zapadnim "partnerima". Ipak se na kraju ne moze pobeci od istine.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 22:01 06.03.2016.

 • +1
Voting is closed.

kakve sise ima ta Ponomarjova. Strahotne sto bi rekli Bugari.

Иванка's picture
Иванка 01:19 07.03.2016.

 • +7
Voting is closed.

"Premudra Jelena Ponomajrova je zauzimala isti stav prema kome "sa Zapadom nema kompromisa", pa je nestala sa platna i prestala da pise u Srbiji."
Чудно jе. У нашим ТВ емисијама ово је главна тема. И сви су живи. ))) И Jелена Пономарjова и Натаља Нарочницкаjа учествују у програмима. Ево - 01.03.2016. Успут, чини ми се да jе Нарочницкаjа про-западна особа.
https://www.youtube.com/watch?v=w7yljm18fkI
Која је сврха Ваше лажи?

дулебг's picture
дулебг 18:36 06.03.2016.

 • +7
Voting is closed.

Стање може лако да се поправи - пропашћу Запада, распадом НАТО и САД. Руси само не смеју да се преваре да срушеном Западу пруже руку, не то никако - морају да наоружају 50 америчких држава и 30 европских једне против других и да их без престанка мире и потпомажу.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 19:31 06.03.2016.

 • +6
Voting is closed.

Dule, građani Amerike već su naoružani do zuba. Ne zaboravi da oni imaju pravo da kupuju i snajpere i automatske puške, a u nekim državama i teže naoružanje. Njima treba samo žiška.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 19:18 06.03.2016.

 • +5
Voting is closed.

Ako ljudi ne sagledaju sopstvene mane (bezbožbnost, bogoborstvo, itd.) rizikuju da ih svaki neprijatelj porazi. Neka ovakvi bezbožnici pročitaju Bibliju pa će da vide šta je bilo sa mnogim moćnim narodima i državama i šta može da im se desi. Pametnima dovoljno.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 00:02 07.03.2016.

 • +4
Voting is closed.

Odličn text, samo nije u pitanju rusoFobija nego MRŽNJA, jer da se oni PLAŠE rusije STVARNO ne bi se ni čuli, u pitanju je raspirivanje ETNIČKE MRŽNJE prema rusima i rusiji, A TO SU PO MOM MIŠLJENJU MNOGO OZBOLJNIJE STVARI OD RAZNORAZNIH FOBIJA. ZATO I ODGOVOR TREBA DA BUDE TEMELJAN I SVEOBUHVATAN I DOBRO RAZRADJEN JER RUSIMA SE PRIIPREMA GENOCID, PRVOM MOGUĆOM PRILIKOM. SA OVAKVIM DUGOTRAJNIM I SVEOBUHVATNIM NAPADIMA SE NE TREBA IGRATI I NE TREBA IH OLAKO SHVATATI A RUSIJA IMA VEOM LOŠA ISKUSTVA SA NEMAČKOM I ARMIJOM PODJEDNAKO AKO I SA SS TRUPAMA, A TO NIJE BILO SLUČAJNO KAO ŠTO SE ZNA. POTPUNO SAM UBEDJEN DA BI SE NEŠTO SLIČNO PONOVILO KADA BI RECIMO HIPOTETIČKI NATO SAVEZ ILI USA ARMIJA USPELA DA MARŠIRA PREKO RUSKE TERITORIJE I DA UPADA U RUSKE GRADOVE, GOTOVO SAM SIGURAN DA BI ISTO RADILI ŠTO I NEMCI.

Pravedno jest's picture
Pravedno jest (није потврђен) 10:07 07.03.2016.

 • +3
Voting is closed.

Cuj,"gotovo sam siguran da bi isto radili sto i nemci"-ne nisam siguran(vec duboko znam i u srcu osecam da kad bi imali vojno-tehnicku superiorornost,ma nebi mogo da ih zaustavi niko i nista,ali Slava Bogu nemaju tu prednost(nego ce samo kao hijene da kruze oko Rusije,da postavljaju baze,da je medijski ocrnjuju(ako padne kisa i za to je Rusija kriva po njima),i tako oni bi tako sve dok ne naprave neku masinu,neki avion,nesto, da imaju kolosalnu prednost i onda ce udariri podmuklo iznenada i bez objave,ali ima jedna tajna(Rusi tj.bar nekoliko njih koji su uz Putina to dobro znaju i pametno kupuju vreme,i ako u nekom trenutku osete,doznaju da su ameri mnogo blizu nekom super vojnom otkricu,znace sta treba uciniti,pa uostalom zar Putin skoro u jednom obracanju nekoj europskoj tv nije lepåo rekao:"ono sto dobro znam ako neko zeli da se bije,ako nikako nemozes da izbegnes to,onda obavezno udari prvi i sto jace mozes",zar vi mislite da je on to slucajno reko eto tako,hehhee...u ovim i slicnim stvarima slucajnost je iskljucena,....

Vlado's picture
Vlado (није потврђен) 10:32 07.03.2016.

 • +2
Voting is closed.

Objasnite to ovima u Kremlju.

?'s picture
? (није потврђен) 18:05 11.03.2016.

 • +0
Voting is closed.

Niko niti Rusima niti Srbima nije niti brani da osoje svet .
Imamo u Srbiji Vucica previse , ruski Vucic nije potreban .

Додај коментар