Володин: Надам се да ће се Владимир Путин поново кандидовати за председника Русије

НАГЛАСИО ДА - КАО И ВЕЋИНА ГРАЂАНА РФ - БУДУЋНОСТ ЗЕМЉЕ ВЕЗУЈЕ ЗА АКТУЕЛНОГ ШЕФА ДРЖАВЕ

        ВЈАЧЕСЛАВ Володин, председник Државне Думе - доњег дома руског парламента - изразио је данас наду да ће се председник Русије Владимир Путин поново кандидовати на председничким изборима у пролеће наредне године.

        Володин се сматра блиским сарадником Путина, рекао је новинарима да „чека када ће председник дати сагласност и кандидовати се“, јер, како је рекао, „само за њега везује будућност земље“.

        „То је позиција већине грађана наше земље“, додао је.

        Московски дневник Комерсант јуче је објавио, позивајући се на неименоване изворе у Кремљу, да је стратегија Путинове кандидатуре за председничке изборе већ припремљена у администрацији шефа државе.

        Путин је почетком септембра, одговарајући на питање зашто не говори о својој кандидатури, рекао да „сви одмах престану да раде“, чим се објави почетак предизборне кампање.

        Путин је 31. децембра 1999. године, указом Бориса Јељцина који је поднео оставку на председничку функцију, постао вршилац дужности председника Русије, а затим је 26. марта 2000. године изабран за председника на изборима.

        За председника је изабран и на изборима 2004. и 2012. године, а од 2008. до 2012. године био је председник Владе Русије.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари