Војни врх Русије оптужио САД да у Сирији штите Исламску државу

АМЕРИКАНЦИ ОМОГУЋАВАЛИ ИД ДА СЕ КОД АБУ КЕМАЛА И ПРЕГРУПИШЕ ЗА НОВЕ НАПАДЕ

  • Снаге САД одбиле да бомбардују колоне терориста који су бежали после пораза у Абу Кемалу, тврдећи да им се добровољно предају и да имају заштиту као ратни заробљеници
  • Сергеј ЛАВРОВ: То уопште није једини случај да Американци штеде терористе. Поставља се питање какве циљеве у Сирији реализује Вашингтон

        МИНИСТАРСТВО одбране Русије објавило је да Сједињене Државе нису хтеле да из ваздуха бомбардују одреде Исламске државе који су бежали након изгубљене битке за град Абу Кемал.

        У саопштењу руског војног врха се прецизира: „Американци су то у категоричној форми одбили, тврдећи да им се терористи добровољно предају и да имају заштиту као ратни заробљеници“.

        У истом саопштењу се открива да Американци уопште нису одговорили на питање званичне Москве због чега коалиција коју предводе САД дозвољава терористима који напуштају Абу Кемал са тешким наоружањем и ратном техником да се на територији под контролом коалиције прегрупишу ради извођења нових напада.

        Руско министарство је објавило снимке на којима се види како колона терориста дугачка неколико километара напушта Абу Кемал и одлази према прелазу Вади-ес-Сабха на граници са Ираком.

        Министарство одбране РФ чак је упозорило: „Сједињене Државе, имитирајући борбу против тероризма, у суштини обезбеђују заштиту одредима Исламске државе, реализујући и на тај начин своје интересе на Блиском Истоку“.

        С обзиром на ово, не изненађује што је Сергеј Лавров оценио да највећу опасност у Сирији представљају терористи и бојовници који су се прикључили формацијама наоружане опозиције чији покровитељ су Сједињене Државе.

        Осврнувши се на догађаје око Абу Кемала, нагласио је да то уопште није једини случај да Американци штеде терористе:

        „У вези са овим, указао је, поставља се питање какве циљеве у Сирији реализује Вашингтон“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

iki's picture
iki 17:30 14.11.2017.

  • +23
Voting is closed.

: „Сједињене Државе, имитирајући борбу против тероризма, у суштини обезбеђују заштиту одредима Исламске државе, реализујући и на тај начин своје интересе на Блиском Истоку“.

Pa bilo je već krajnje vreme da im se to javno saopšti!

Аnonymus's picture
Аnonymus 01:46 15.11.2017.

  • +11
Voting is closed.

Не знам зашто су неки текстови затворени за коментаре. Такав је случај са текстом о Сорошу, пар тачака иза овог текста. Моzда зато што гледамо имплементацију Протокола уzиво мада се обично одмах појаве идиоти, у ствари плаћене часовник-куце, који тврде да је то фалсификат као да неко прича о томе ко ће добити новац од ауторских права.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 02:44 15.11.2017.

  • +9
Voting is closed.

"Jeftino meso, chorba je za plotom", Srpska NArodna.
Ovo che ti dati nesumnjiv odgovor.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:02 15.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Dokle che Rusi izigravati (i to zhestoko!) stidljivu Pepeljugu?!! I sve to na svoju shtetu?!!!
Poruka: princ iz bajke se neche pojaviti da vam spase ekonomiju, tavarishi! Vashe ovce che pojesti VUK, kao i vas same jednoga dana, ako nastavite da izigravate nevinu Crvenkapu!??
.
** Moskva nam nameshtila izbore?
- Ne, nismo, majke mi!

** Moskva nam se umeshala u internet i pokrala vazhne tehnichke i diplomatske podatke?!
- Nismo, majke mi...tako mi mojeg Sv. Djurdja, nismo!
.
** Putin je Hitlerovac, ubica, Moskovski kasapin!
- Nashi Zapadni PARTNERI ne razumeju nashu spoljnu politiku.???
.
Da li mu je neko rekao shta rech PARTNER znachi?? Na Engleskom kao i na celom ostalom delu sveta uopshte???
Hej, Bachushke, ako hochete da vas Svet shvata ozbiljno, morachete ozbiljno i da se ponashate. Sistem iz Osnovne shkole: "Ej, udari me samo josh jednom, pa chesh onda da vidish, ili: Pochichesh kuchi"...ne vazhi na Fakultetu!
.
Buahahahaha!!

Додај коментар