Војни врх Русије: Дронови који су нападали Хмејмим и Тартус долетели из Идлиба

ГЕНЕРАЛ ВИКТОР БОНДАРЕВ ОПТУЖИО СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ ДА СТОЈЕ ИЗА НАПАДА

  • Москва прецизирала: „Дронови су били лансирани из насеља Маузара које се налази на југозападу зоне деескалације Идлиб, а под контролом је наоружаних одреда такозване умерене опозиције“
  • Министарство одбране РФ накнадно је демантовало медијске тврдње, које су кренуле од посланика у Државној Думу Дмитрија Сабљина, да на авио-базу Хмејмим и поморску у Тартусу није нападало 13 дронова већ чак - 31

        БЕСПИЛОТНЕ летелице које су извеле на руске војне базе у Сирији - Хмејмим и Тартус - полетеле су из такозване зоне деескалације „Идлиб“.

        Ово је објавило Министарство одбране Руске Федерације и прецизирало:

        „Дронови су били лансирани из насеља Маузара које се налази на југозападу зоне деескалације Идлиб, а под контролом је наоружаних одреда такозване умерене опозиције“.

        Ова околност је била разлог што се руски војни врх писмом обратио начелнику турског Генералштаба Акару Хулусију и шефу турске Националне обавештајне службе Хакану Фидану у којем пише и ово:

        „Анкара мора испунити обавезу коју је преузела да обезбеди да оружане формације које контролише прекину војна дејства. У сваком случају, да спречи напад ударних беспилотних летелица по било каквим знaчајнијим објектима у Сирији“.

        Министарство одбране РФ накнадно је демантовало медијске тврдње, које су кренуле од посланика у Државној Думу Дмитрија Сабљина, да на авио-базу Хмејмим и поморску у Тартусу није нападало 13 дронова већ чак - 31.

        Убрзо је показало три дрона који су - након што је над њима била преузета контрола - спуштени у околини аеродрома Хмејмим. Плус: неке остатке дронова који су били оборени.

        Руски војни врх је јуче објавио да је технологију да израду дронова и управљање њима са удаљености од више десетина километара терористима могла дати само „високотехнолошка држава“.

        Била је то прилично јасна алузија на Сједињене Државе.

        Донедавни командант руских Ваздушно-космичких снага - генерал-пуковник Виктор Бондарев који сада руководи комитетом за одбрану и безбедност горњег дома руског парламента - није се либио и да потпуно директно оптужи САД да стоје иза напада дроновима.

        Од средине септембра у Сирији постоје четири „зоне деескалације“: Источна Гута (недалеко од Дамаска), појас уз границу са Јорданом, околина града Хомса и провинција Идлиб са неким деловима суседних провинција Алепо, Латакија и Хама.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 15:22 10.01.2018.

  • +41
Voting is closed.

Само калибар може дотерати " умерене" да буду умерени.

Лазар's picture
Лазар 17:15 10.01.2018.

  • +28
Voting is closed.

Потпуно сте у праву! Будући да су прекоокеански скотови презупчили и треба им подобро штеловање, мислим да би најадекватнија мера било калибрисање и то уздуж и попреко...

Лазар's picture
Лазар 17:17 10.01.2018.

  • +27
Voting is closed.

Американци би тај поступак применили оне секунде када сазнају одакле је напад дошао. Ту им ипак скидам капу...

draganz's picture
draganz 18:23 10.01.2018.

  • +28
Voting is closed.

Не бих скидао капу насилнику зато што одмах одговара насиљем. Али јасна је порука, да би тако и Русија треба да чини. Да ли? Да ли и она треба одмах одговарати насиљем? Или је циљ бити успешнији од Амера? На приемер као што се показалo у Сирији.

Slobodanka's picture
Slobodanka 23:16 10.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

Ovo je zasad nepotvrdjena vest koja ima smisla: SAA i saveznici kontrolišu vojnu avio bazu Abu Ad Duhur na istoku pokrajine Idlib. Objavljeno je pre tri sata.

https://syria.liveuamap.com/en/2018/10-january-saa-and-allies-controlled...

https://syria.liveuamap.com/en/

Moguće je jer i drugi i to pouzdani mediji danas su objavljivali da su prve snage SAA već ušle u grad i da napreduju na istok ka avio bazi.

Додај коментар