Више од 84 одсто Русије подржава Путина, Медведевом задовољних 53 одсто

ПРЕКО ПОЛОВИНЕ АНКЕТИРАНИХ ПУТИНА СМАТРА И НАЈКРЕДИБИЛНИЈИМ, НА ДРУГОМ МЕСТУ ЈЕ ШОЈГУ

        ВИШЕ од 84 одсто испитаних Руса подржава рад председника Владимира Путина док је оних задовољних премијером Дмитријем Медведевом нешто преко 53 одсто, саопштио је Руски центар за истраживање јавног мњења.

        „Председников рејтинг је у августу износио 83,5 одсто у периоду од 28. августа до 3. септембра 84,4 одсто. Оцене премијеровог рада варирају. Просечна бројка за август и почетак септембра за премијера је 53,3 одсто а за владу 57,4 одсто”, рекао је један од истраживача.

        Радом доњег дома Државне Думе је задовољно 51 одсто испитаних док је горњи дом позитивно оценило 57,7 одсто учесника истраживања.

        Агенција ТАСС пише да Руси сматрају да је Путин најкредибилнији руски политичар, што је рекло 50,1 одсто испитаних. Следе министар одбране Сергеј Шојгу са 16,7 одсто и премијер Медведев са 15,5 одсто.

        Са друге стране, најнепопуларнији је лидер Либерално-демократске партије Владимир Жириновски. Према последњим подацима, око четвртина учесника анкете је навело да Жириновском не би поверило ништа од националне важности.

        У анкети су учествовали грађени Русије старији од 18 година а сваког дана је испитивано 600 људи у најмање 80 руских региона.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари