Руске контрасанкције оставиће САД без ракетних мотора, а Boeing без авио-делова и титана

НА УДАРУ ЋЕ БИТИ У УВОЗ АМЕРИЧКИХ ПИЋА, ЦИГАРЕТА, ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА...

Влачеслав Володин

  • Вашингтон може одговорити забраном свих операција са руским државним дугом и вредносним папирима водећих банака РФ. И Москва на то може повући свој следећи потез и затражити да јој Вашингтон исплати свих 100 милијарди долара уложених у вредносне папире САД

        МОСКВА ће, као што је и обећала, на америчке санкције одговорити контрамерама.

        Шефови свих посланичких клубова у Државној Думи и њен председник Влачеслав Володин припремили су нацрт закона са контрасанкцијама које ће бити „одговор на антируску политику Сједињених Држава“.

        У том документу се предлаже обустављање сарадње са САД у атомској индустрији, градњи авиона и „поводом ракетних мотора“.

        Уз ово се предлаже и забрана увоза америчких алкохолних пића, цигарета и „пољопривредне продукције“.

        Володин је објаснио да предлог контрамера бити достављен на оцену свим федералним јединицима и стручњацима и да ће одмах потом побољшани текст бити уведен у законодавну процедуру у Думи.

        Потпредседник Думе Сергеј Неверов објаснио је да се забране неће односити на увоз америчке робе за личну употребу.

        Влада РФ ће додатно утврдити списак Американаца којима ће бити забрањен долазак у Русију. Плус још: предложити мере које ће Американцима битно ограничити куповину имовине на територији РФ.

        Председник буџетског комитета горњег дома руског парламента Сергеј Рјабухин указао је да ће Русија - чим закон са контрамерама буде усвојен - престати да САД продаје ракетне моторе РД-180, а такође титан који је неопходан компанији Boeing.

        Рјабухин је указао да РД-180 користе и NASA и Пентагон.

        Русија је током 2017-те продала САД робе за 10,7 милијарди долара, а увезла из САД за 12,5 милијарди.

        Московски аналитичар Петар Пушкарев процењује да ће Американце највише погодити прекид „космичке сарадње“ и забрана продаје Boeing авио-делова и титана.

        Све ово „мирише“ на нову спиралу економског рата. Неки већ прогнозирају да ће Вашингтон одговорити забраном свих операција са руским државним дугом и вредносним папирима водећих банака РФ.

        Москва на то може повући свој следећи потез и затражити да јој Вашингтон исплати свих 100 милијарди долара уложених у вредносне папире САД.

        Вашингтон ће то, по проценама, одбити, а то може бити сигнал другим држаоцима америчких обвезница да почну да из њих повлаче свој новац...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари