Русија за „стране агенте“ прогласила и Радио Слободна Европа и Глас Америке

РУСКА ФИЛИЈАЛА РСЕ - РАДИО СВОБОДА - ОДИГРАЛА ВАЖНУ УЛОГУ У ПОДРИВАЊУ СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА

  • ФАКТИ: Нису Слободна Европа и Глас Америке постали реални страни агенти у Русији мало пре проглашавања за „стране агенте“. Они су то откад постоје. Због тога су и основани. Да не делују као амерички агенти не би били ни финансирани од стране Сједињених Држава. У суштини, сада је питање: када ће и друге земље - бар неке, за почетак - смоћи снаге да кажу попу „поп“, то јест да Слободну Европу и Глас Америке на својим територијама прогласе за „стране агенте“. За оно што јесу...

        МИНИСТАРСТВО правде Руске Федерације ставило је данас на списак медија „страних агената“ и Глас Америке и Радио Свобода/ Радио Слободна Европа која одиграла је важну улогу у подривању Совјетског Савеза.

        Њихови новинар ће, готово сигурно, остати без акредитација за улазак у руски парламент.

        За „стране агенте“ су проглашени и: телеканал „Право Време“, „Сибир.Стварност“, „Кавказ.Стварност“, „Idel.Стварнопст“, татарско-башкирска служба Радио Свобода (Azatliq adiosi), „Крим. Стварност“ и „Фактограф“.

        Све је ово само реакција на потезе Сједињених Држава које су руску глобалну телевизију RT прошлог месеца присилиле да се региструје у америчком Министарству правде као „страни агент“.

        Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова рекла је да неће бити укидања акредитација страним новинарима како не би били ограничавани у раду.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 14:59 05.12.2017.

  • +3
Voting is closed.

Поставља се питање колико је паметно да руска држава уведе једноумље као искључиви систем информисања?!
Да ли се то ради због реципроцитета као одговор Американцима на њихов лов на вештице или руска власт жели нешто да сакрије?!
Или је све последица приближавања са Северном Корејом?!

Sloba's picture
Sloba 16:19 05.12.2017.

  • +22
Voting is closed.

Bas si krelac.

мићо's picture
мићо 17:14 05.12.2017.

  • +17
Voting is closed.

Ja bi te plaćenike i kvislinge,kvazi novinare vozio u Sibir u stočnim vagonima na prevaspitavanje,ne kraće od 5 godina.

Додај коментар