Русија за „стране агенте“ прогласила и Радио Слободна Европа и Глас Америке

РУСКА ФИЛИЈАЛА РСЕ - РАДИО СВОБОДА - ОДИГРАЛА ВАЖНУ УЛОГУ У ПОДРИВАЊУ СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА

  • ФАКТИ: Нису Слободна Европа и Глас Америке постали реални страни агенти у Русији мало пре проглашавања за „стране агенте“. Они су то откад постоје. Због тога су и основани. Да не делују као амерички агенти не би били ни финансирани од стране Сједињених Држава. У суштини, сада је питање: када ће и друге земље - бар неке, за почетак - смоћи снаге да кажу попу „поп“, то јест да Слободну Европу и Глас Америке на својим територијама прогласе за „стране агенте“. За оно што јесу...

        МИНИСТАРСТВО правде Руске Федерације ставило је данас на списак медија „страних агената“ и Глас Америке и Радио Свобода/ Радио Слободна Европа која одиграла је важну улогу у подривању Совјетског Савеза.

        Њихови новинар ће, готово сигурно, остати без акредитација за улазак у руски парламент.

        За „стране агенте“ су проглашени и: телеканал „Право Време“, „Сибир.Стварност“, „Кавказ.Стварност“, „Idel.Стварнопст“, татарско-башкирска служба Радио Свобода (Azatliq adiosi), „Крим. Стварност“ и „Фактограф“.

        Све је ово само реакција на потезе Сједињених Држава које су руску глобалну телевизију RT прошлог месеца присилиле да се региструје у америчком Министарству правде као „страни агент“.

        Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова рекла је да неће бити укидања акредитација страним новинарима како не би били ограничавани у раду.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари