Русија на западне санкције узвраћа и отварањем своје две офшор-зоне

ЈЕДНА БИ БИЛА НА ОСТРВУ КОД КАЛИЊИНГРАДА, А ДРУГА НА ДАЛЕКОИСТОЧНОМ ОСТРВУ РУСКИЈ

Стадион на острву Октјабарски код Калињинграда на коме ће се играти утакмице Мундијала 2018.

  • Ротшилди су Неваду претворили у веома успешан офшор у који су пренели капитале бизнисмени из целог света. И, то се сматра нормалним. Идеја да Русија треба да добије своје офшорне територије, нешто попут „руског Кипра“ или „руског Хонгконга“ - појавиле су се пре више година, а сада буквално „висе у ваздуху“
  • Ако компаније у „руским офшорима“ буду пословале у рубљама, јуанима, унцама злата или барелима нафте - биће то и значајан корак на путу дедоларизације спољне трговине РФ. А појави ли се још и национални центар за трговину металима - од алуминијума до злата - моћи ће да се констатује да је Трампова администрација учинила све што је могла да буде обезбеђен економски суверенитет Русије

Пише: Иван ДАНИЛОВ, аутор блога Crimson Alter

        НАЈВАЖНИЈИ резултат новог пакета антируских санкција САД уопште није пад на финансијским тржиштима РФ (уосталом, ствари се већ враћају на своје место), већ импулс који су те мере дале управљачкој и бизнис-елити Русије.

        Путин је њене припаднике још пре више година упозоравао да ће „гутати прашину“ на Западу, а то је управо сада постало - сурова реалност...

        У нашем бизнису догодила се својеврсна апокалипса - последњи су постали први а први последњи. „Одликаши“ по изучавању и примени офшорних шема постали су катастрофално рањиви. „Одликаши“ у избегавању ризика повезаних са рубљом, одједном су схватили да је „дубока интеграција у доларски систем“ била - дубока „интеграција у мишоловку“ која се затворила без најаве.

        „Одликаши“ у заштити права својине од судске самовоље у Русији одједном су се суочили са дрском правном самовољом на Западу против које нема лека.

        „Двојкаши“ који су се држали рубље и Русије одједном су се нашли у добитном положају. А то је - добар знак.

        По хамбуршкој рачуници, највећи и најуспешнији офшор на планети су Сједињене Државе. Сасвим конкретно: њихове савезне државе Невада, Вајоминг, Јужна Дакота и Делавер, које обезбеђују максималну приватност, невероватно лојалне порезе и цео спектар услуга америчког банкарског система.

        Ротшилди су Неваду претворили у веома успешан офшор у који су пренели капитале бизнисмени из целог света. И, то се сматра нормалним.

        Идеја да Русија треба да добије своје офшорне територије, нешто попут „руског Кипра“ или „руског Хонгконга“ - појавиле су се пре више година, а сада буквално „висе у ваздуху“.

        „Руски офшори“ могу бити искоришћени као оружје освете у рату санкцијама са Западом...

        Ако су тачни подаци који су „процурили“ у медије, „руски офшори“ ће се појавити на на острву Октјабарски код Калињинграда и на делекоисточном острву Рускиј. А компаније ће добити могућност са „једним кликом“ своје послове преместе испод стране јурисдикције у Русију. И да притом сачувају правну форму и обезбеде заштиту крајњих власника и менаџмента компанија за све - осим власти Русије.

        Предлог да се компаније у тим зонама ослободе пореза на приходе остварене изван Русије - то ће бити само прихватање праксе за такве зоне.

        Ако компаније у „руским офшорима“ буду пословале у рубљама, јуанима, унцама злата или барелима нафте - добићемо још и значајан корак на путу дедоларизације спољне трговине РФ.

        Буде ли још формиран и национални центар за трговину металима - од алуминијума до злата - моћи ћемо да констатујемо да је Трампова администрација учинила све што је могла да буде обезбеђен економски суверенитет Русије.

        Историчари ће у будућности утврђивати шта је Вашингтон подстакло на тако неразумна дејства.

        Понајпре ће бити да се радило о заноситости и екстремном потцењивању способности Русије.

        Међутим, Трампова администрација се може тешити тиме што је у „добром друштву“.

        Потцењивање Русије је нека врста породичног проклетства наших западних партнера...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари