Русија може увести веб-личну карту

ЗБОГ ЕЛЕКТРОНСКИХ ПЕТИЦИЈА, ОДРЖАВАЊА ИНТЕРНЕТ-РЕФЕРЕНДУМА...

         ЕКСПЕРТИ руске отворене владе предложили су шефу државе Дмитрију Медведеву да се у наредним годинама уведу потврде идентификације личности.

         Уверени су да би веб-лична карта грађанима омогућила да сигурно комуницирају са државним и друштвеним организацијама на мрежи.

         Известилац о овој теми генереални директор Гознака, Аркадиј Трачук, скренуо је пажњу председнику државе на несавршено функционисање система идентификације људи који не дозвољава да се искористе механизми „електронске демократије“. Да, рецимо, искористе досад непостојеће могућности предаје петиција преко интернета, одржавања интернет-референдума, учешћа у виртуелним заседањима комитета Државне Думе, парламентарним и ресорним комисијама.

         „Технолошка реализација електронске демократије... је отежана зато што садашњи систем идентификације људи не омогућује да се реши било какав проблема који је са правног аспекта важан“ - рекао је Трачук.

         „Основна идеја коју желимо да предложимо јесте да је неопходно увести у РФ наредних година јединствени систем идентификације личности који би требало да замени постојеће личне карте и да реши правна питања општења у мрежи“ - рекао је он. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари