Рогозин, у инат алијанси, поред бивше резиденције посадио и тополу и „топољ- м“

НАТО НИЈЕ ПРИСТАО ДА ОДЛАЗЕЋИ ПРЕДСТАВНИК МОСКВЕ У ЊЕГОВОМ ПАРКУ ПОСАДИ ТОПОЛУ ЈЕР СЕ ТАКО ЗОВЕ РУСКА БАЛИСТИЧКА РАКЕТА

  • „Одлучио сам да иза себе оставим нешто добро у седишту НАТО и зато сам намеравао да ту посадим тополу. Мислио сам да је НАТО најбоље место за тополу “ - написао је Рогозин на свом блогу на Twitter-у
  • „Пошто се у НАТО нису обрадовали мојој тополи... одлучио сам да на плацу своје бивше резиденције засадим одмах две“ - написао је Рогозин и објавио фотографију на којој се види како сади та два дрвцета 
  • Читаоци Рогозиновог микроблога већ истичу да је он подвиг сађења топол(љ)а извео „под окриљем ноћи“ и изражавају наду да ће персонал алијансе за коју годину, чим са Рогозинових топола почну да лете маце, „мучити алергија“

        ДОНЕДАВНИ стални представник РФ при НАТО пакту Дмитриј Рогозин посадио је две тополе на територији своје бивше резиденције у главном граду Белгије.

        Рогозин, који је уочи Нове године именован за потпредседника владе Руске Федерације, изјавио да је заправо желео да тополу посади на територији штаба Североатлантског пакта! Како је рекао: у знак сећања на четири године свог боравка у Бриселу.

        „Одлучио сам да иза себе оставим нешто добро у седишту НАТО и зато сам намеравао да ту посадим тополу. Мислио сам да је НАТО најбоље место за тополу „ - написао је Рогозин на свом блогу на Twitter-у.

        Новинари су у овоме одмах препознали симболички смисао: руски ракетни комплекс има назив „топола“ (на руском „тополь“). Међутим, НАТО администрација је саопштила Рогозину „да није могуће“ садити тополу на територији команде, открио је дипломатски извор близак НАТО.

        Рогозин је одмах на себи својствен начин одреаговао на забрану. Посадио одједном два „топоља“! Истина, на територији своје бивше резиденције.

        „Пошто се у НАТО нису обрадовали мојој тополи... одлучио сам да на плацу своје бивше резиденције засадим одмах две“ - написао је Рогозин и објавио фотографију на којој се види како сади та два дрвцета.  

        „С леве стране је - обична топола, а са десне необична - „топољ-м“, -  објаснио је потпредседник руске владе на свом блогу на Twitter-у (Рогозин је однедавно задужен за војно-индустријски комплекс своје земље).

        Читаоци Рогозиновог микроблога већ истичу да је он подвиг сађења топол(љ)а извео „под окриљем ноћи“ и да ће се у НАТО-у већ ујутро „дићи прашина“. Уз опаску да ће персонал алијансе за коју годину, чим са Рогозинових топола почну да лете маце, „мучити алергија“.

        Један од Рогозинових читалаца сматра да би боље било да је он одмах посадио три тополе - по аналогији са познатим филмом „Три тополе у Бриселу“. А други страхује - јер натовци воле симетрију - да ће њихов одговор на Рогозинов поступак бити сађење у Русији храста који ће назвати „трајдент“.

        Иначе, приликом предаје акредитивног писма (у јануару 2008. године) - Рогозин је тадашњем генералном секретару НАТО Јап де Хоп Схеферу поклонио томахавк са интарзијом (борбену секиру Индијанаца).  И том приликом изразио наду да ће генерални секретар НАТО „закопати (ратну секиру) у земљу“ и да ће то „означити прекид конфликта између НАТО и Русије“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари