Путин за воланом „Камаза“ први прешао Путинов мост који се званично зове Кримским

РУСКИ ЛИДЕР ОТВОРИО НАЈДУЖИ МОСТ У ЕВРОПИ САГРАЂЕН ЗА САМО ДВЕ ГОДИНЕ И ТРИ МЕСЕЦА

  • Био је за воланом камиона „Камаз“ који је на челу десетина других камиона и осталих возила симболично прешао мост. Са њим су у кабини били руководилац градње Александар Островски и његов заменик Дмитриј Кондаков, а колона је до град Керч стигла за 16 уместо за планираних 25 минута
  • Мост ће за аутомобилски саобраћај бити отворен 16. маја у 04:30 по нашем времену. Од јесени и за камионе. Железнички део моста градиће се још годину дана. У градњи моста је учествовало 220 фирми са преко 15.000 радника

        РУСИЈА је за аутомобилски саобраћај отворила Кримски мост који је најдужи у Европи, а коштао је преко три милијарде евра.

        Отворила га је пола године пре планираног рока.

        А отворио га је - како се и најављивало - шеф државе Владимир Путин. Али, не онако како се најчешће отварају мостови.

 

        Био је за воланом камиона „Камаз“ који је на челу десетина других камиона и осталих возила прешао мост. Са њим су у кабини били руководилац градње Александар Островски и његов заменик Дмитриј Кондаков, а колона се кретала са стране „континенталне Русије“ према Криму.

        И, прешао је Кримски мост - који је дугачак 19 километара (7 је над водом Азовског мора) - и стигао до града Керч за 16 минута уместо за предвиђених 25.

        Путин је прво обишао центар из којег ће се управљати аутомобилским и железничким саобраћајем преко Кримског моста и изразио задовољство што је мост безмало стопроцентно настао на руским технологијама и материјалима.

        Мост ће за аутомобилски саобраћај бити отворен 16. маја у 04:30 по нашем времену. Од јесени и за камионе.

        Железнички део моста градиће се још годину дана.

        У градњи моста је учествовало 220 фирми са преко 15.000 радника.

        Путин је иницијатор градње моста, а данас је још рекао:

        „Овај мост ће Крим и Севастопољ учинити још јачим јер ћемо одсад моћи да их још убрзаније развијамо. Све нас у Русији учиниће још ближим“.

        Мост је саграђен за две године и три месеца. Руски лидер је његову градњу назвао „историјском“ и указао: „Чудо се догодило!“.

        По преласку моста, одржан је концерт за време којег су пред његовим градитељима наступили познати руски певачи Лариса Долина, Дмитриј Билан, Валерија, Пелагеја, Зара, Олег Газманов и Григориј Лепс.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари