Путин открио да су два активна официра CIA утицала на руску приватизацију

„РУСКИ ДИНКИЋ“ АНАТОЛИЈ ЧУБАЈС ВАДИ СЕ ДА О СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА-ШПИЈУНИМА НИЈЕ ЗНАО НИШТА

         ШЕФ руске државне компаније Роснано Анатолиј Чубајс, који је '90-тих година био кључни потпредседник владе РФ, шефа Комитета за државну имовину и играо улогу „руског Динкића“ - изјавио је да до изјаве председника Русије Владимира Путина није веровао информацији да су његова два бивша консултанта за приватизацију припадала америчкој обавештајној служби CIA.

         „Много пута сам чуо ту информацију и, поштено говорећи, сматрао сам да су то гласине. Међутим, уколико то изговара председник Руске Федерације - значи да је то озбиљно. Ни један званични документ, који би потврђивао у било којој мери ову информацију, није ми презентован, ни за време мог рада у влади ни после. Очигледно да они који су одговарали за те ствари нису урадили свој посао до краја“ - рекао је Чубајс.

         Наредни дани ће показати: колико је Чубајс искрен и чист. Такође: колико је убедљив у свом „прању“.

Јер, Путин за време „Директне линије“ са руским грађанима открио да су '90-тих година у окружењу главног идеолога приватизације у земљи Анатолија Чубајса радили професионални сарадници CIA.

         „У окружењу Анатолија Борисовича су, у својству саветника, а то је сада познато, радили професионалци CIA. Једино је смешно што им је по повратку у САД суђено,  јер су, обогативши се на приватизацији у Руској Федерацији, прекршили законе своје земље. Они на то нису имали право као активни официри обавештајне службе“ - рекао је Путин, не прецизирајући о којим агентима CIA се ради.

         Један од бивших Чубајсових сарадника, који је желео да остане анониман, открио је да би то могли бити професор економије Шлејфер и бивши правник Харвардског универзитета Хеј.  

         Међутим, експерти из САД сумњају да су Шлејфер и Хеј сарадници CIA.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари