Прилепин: Украјина се спремила за рат као да има намеру да напредује до Стаљинграда

АМЕРИКАНЦИ ПОРОШЕНКА „ДРЖЕ ЗА УВО“ И ТРАЖЕ ДА НАПАДНЕ ДА БИ УПРОПАСТИО МУНДИЈАЛ У РУСИЈИ

Пише: Захар ПРИЛЕПИН, руски писац, официр армије ДНР

  • Петар ПОРОШЕНКО се боји да крене у напад јер зна да због тога неће победити на новим председничким изборима. У Русију неће моћи да побегне, Сједињеним Државама се пљуцка на њега, а зна би могао да буде обешен. Поврх свега, он се боји да да ће се и та офанзива претворити у пораз
  • Али, из Вашингтона му прете да ће - ако не крене у рат - открити да је Украјина оборила малезијски Боинг. У сваком случају, засад све иде ка многобројним сахранама и кошмару са канонадама који може потрајати две недеље

        ИЗЈАВА министра транспорта Малезије да се Русија не може оптуживати за обарање Боинга националне авио-компаније његове земље и високог функционера Холандије да за ту трагедију може бити оптужена Украјина - не треба уопште да нас радују.

        Те изјаве су иницирале Сједињене Државе јер нико други није био у стању да изврши притисак на Малезију и Холандију. САД очито уцењују Украјину.

        А шта од ње желе?

        Чини ми се да је све просто: траже да Украјина изврши напад на светско фудбалско првенство у Русији.

        Уз претњу: у супротном ћемо свима открити да сте ви оборили Боинг и то ће вам бити крај.

        Можда донекле претерујем, али ми се ова варијанта развоја догађаја чини веома могућом.

        Са овим се потпуно римује понашање апсолутно распојасаног (Курта) Волкера (америчког специјалног изасланика за Украјину) који отворено говори о „неопходности чишћења Донбаса“.

Курт Волкер

        Порошенко се боји да крене у напад јер зна да због тога неће победити на новим председничким изборима. У Русију неће моћи да побегне, Сједињеним Државама се пљуцка на њега, а зна би могао да буде обешен.

        Поврх свега, он се боји да да ће се и та офанзива претворити у пораз.

        Само, њега држе за уво и говоре му: ради шта ти се каже. Јер, то САД даје одличне могућности за трговину са Русијом („Преко овог кијевског циркузана можемо вам упропастити Мундијал).

        За трговину поводом свега и свачега.

        Ствари стоје приближно овако.

        Некако се, наравно, све може разрешити. Али, ако све крене по горем сценарију - погинуће веома много људи. Много мирних људи. Војна лица не помињем јер им је то посао.

        Свима саветујем: ако видите да се поред вашег насеља нешто закувава - одмах одлазите.

        Не искључујем потпуно ни могућност да се Порошенко некако извуче. Само, засад све иде ка многобројним сахранама и кошмару са канонадама који може потрајати две недеље.

        За то је све спремно. Они са друге стране (Украјинци) спремили су се тако као да имају намеру да напредују најмање до Стаљинграда.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари