По две веб-камере за свако изборно место

У РУСИЈИ ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПУТИНОВЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

ЗА ВИДЕО-НАДЗОР ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА

  • Прве две камере за контролу гласања и пребројавања гласова - а ради се о две камере повезане са лаптопом - постављене су на гласчком месту број 278 у Новгородској области
  • Једна од камера ће „мотрити“ гласачко место „генерално“ са фокусом на изборној комусији, а друга - кабину за гласање, али тако да се на мониторима види само гласачка кутија, а не и онај ко гласа

            У РУСИЈИ је почело постављање веб-камера на свим гласачким местима за председничке изборе заказане за 4. март.

            Прве су постављене - јер се ради о две камере повезане са лаптопом - на гласчком месту број 278 у Новгородској области. Камере постављају сарадници Минисстарства веза, а реч је о акцији коју је иницирао руски премијер Владимир Путин који је и председнички кандидат са убедљиво најбољим изгледима да поново постане шеф државе.

            Једна од камера ће „мотрити“ гласачко место „генерално“ са фокусом на изборној комусији, а друга - кабину за гласање, али тако да се на мониторима види само гласачка кутија, а не и онај ко гласа.

            На овај начин треба да буде обезбеђена пуна транспарентност гласања на председничким и сваким наредним изборима. Уједно и њихова регуларност.

            Сви Руси ће специјалном сајту Централне изборне комисије моћи да прате и само пребројавање гласова (и утврђивање изборног резултата) на свом или било ком другом изборном месту.

            Овлашћени члан изборне комисије моћи ће да на монитору свог компјутера прати шта показују обе камере.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари