Опозиција као `доказе` нуди десетине монтираних снимака!

Председник руске Централне изборне комисије Владимир Чуров саопштио:

  • Прегледано је више од 100 (видеоснимака)... Код више од половине, откривени су знакови монтаже у самим кадровима и између кадрова. До оваквог закључка су дошли специјалисти из Министарства унитрашњих послова Р» - рекао је Чуров
  • Радимо и тоталну проверу свих копија записника. Не само ми, већ и судски органи. Тамо где је то поднето суду, суд се тиме бави. Открили само шокантне чињенице. На пример: на десет копија наводних записника, са различитих места, откривено је да је све попунила иста особа!

         ЕКСПЕРТИ су проверили више од сто видеоснимака за које су њихови аутори тврдили да доказују нерегуларности на недавним парламентарним изборима за Државну Думу РФ. Међутим, већина тих снимака не открива и не доказује ништа! Никакве изборне крађе и манипулације јер су сами ти снимци – монтиарни!

         Ово је саопштио председник руске Централне изборне комисије Владимир Чуров, у интервјуу радију Ехо Москве.

         «Прегледано је више од 100 (видеоснимака)... Код више од половине, откривени су знакови монтаже у самим кадровима и између кадрова. До оваквог закључка су дошли специјалисти из Министарства унитрашњих послова РФ» - рекао је Чуров.

         «Ми анализирамо сваки видео и утврђујемо да ли сведоче или не сведоче о нарушавањима изборне процедуре. Нама је то важно. Али, ти снимци и `докази`, по правилу, такве податке не садрже» - додао је Чуров.

         Он је обећао да ће објавити резултате експертизе у којој су учествовали стручњаци МУП-а и изразио сумњу да ће аутори откривених фалсификата бити позвани на одговорност.

         «То не потпада под законодавство РФ зато што су у већини случајева монтирани видеоснимци постављени на интернету, на сајтовима који нису средства јавног информисања. Међутим, сви материјали, без изузетка, биће доступни јавности» - рекао је Чуров.

         Истовремено, како је истакао, у току је «тотална провера копија записника са бирачких места» због могућих несагласности са изборним резултатима.

         «Радимо и тоталну проверу свих копија записника. Не само ми, већ и судски органи. Тамо где је то поднето суду, суд се тиме бави. Открили само шокантне чињенице. На пример: на десет копија наводних записника, са различитих места, откривено је да је све попунила иста особа! Како је то могуће?» - упитао је Чуров.

         ЦИК је почео проверу информација о кршењима које су скупили и објавили листови «Комерсант-Власт» и The New Times.

         «Почели смо проверу. Информација о томе ће бити посебно објављена» . обећао је председник ЦИК-а.

         Он је изјавио да је Централна изборна комисија примила 1.686 поднесака о кршењу изборних правила. «У само 129 случајева је била, делимично или у потпуности, нарушена изборна процедура» - саопштио је Чуров. Па подвукао:

         «Још једном желим да кажем да је поверење у изборни систем РФ било, јесте и биће веће него у било којој другој европској земљи данас».

         После избора за Државну Думу 4. децембра на којима је победила Јединствена Русија у Москви, Санкт Петербургу и другим градовима одржани су протести против кршења изборне процедуре. Међу главним захтевима демонстраната били су: ревизија резултата парламентарних избора и оставка Чурова.

         На питање водитеља емисије - «С обзиром да се тражи Ваша оставка, како ћемо вам веровати после председничких избора?», шеф ЦИК-а је одговорио: «Мислим да ћете ми лепо веровати... Владимир Јевгењевич Чуров није украо ни један једини глас никоме! Ево, да искрено признам – чиним ово  први пут – да сам током свог живота, а имам 59 година, украо сам један предмет».

         Замољен да објасни шта је то и када украо, Ћуров је открио да је украо јефтину криглу пива из једне прашке пивнице, што је у његовој младости била студентска традиција.

         «Радећи у Чехословачкој, у саставу омладинске бригаде, на градилишту у Прагу, неприметно сам у бару «склонио» једну најједноставнију криглу пива... То је тада била `традиција`. Учинио оно што су сви командири омладинских бригада током деценија чинили» - испричао је Чуров.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари