Москва понудила Јапану градњу моста између Сахалина и Хокаида дугачког 43 километра

РУСИЈА БИ ИЗВЕЛА ТРАНССИБИРСКУ ЖЕЛЕЗНИЦУ НА ПАЦИФИК И ПОВЕЗАЛА ЈЕ МОСТОМ СА СВОЈИМ ОСТРВОМ

  • Кримски мост, који је у завршној фази градње, дугачак је 19 километара. Мост од краја Транссиба до југа Сахалина био биоо дугачак седам километара, а по грубим проценама би коштао око 500 милијарди рубаља

          РУСИЈА има у плану градњу грандиознијег моста од онога који гради преко Керченског мореуза да би спојила Крим са остатком земље.

          Заменик њеног премијера, Игор Шувалов, објавио је на трећем Источном економском форуму, који само што је завршен у Владивостоку, да Русија жели мост који би био транспортна веза између њеног Сахалина и јпанског острва Хокаидо.

          Притом је нагласио да би тај мост, који би био и железнички, омогужио Русији да, поред осталог, боље користи своју железнчку инфрастуктуру, а Јапану – да постане „континентална држава“.

          Москва озбиљно стоји иза овог предлога који је већ предочен званичном Токију.

          Шувалов је нагласио да је Русија већ спремна да изведе своју Транссибирску железницу до пацифичке обале наспрам југа Сахалина одакле би и `почињао`будући аутомбилско-железнички мост који би га спојио са Хокаидом.

          Према његовим речима, све то – уз коришћење нових технологија – и не би било претерано скупо.

          Руски министар саобраћаја Максим Соколов одмах потом је изјавио да је спреман да са „јапанским колегом“ – Коиши Јошидом -започне преговоре наредних месеци.

          Руси желе да све буде реализовано најкасније 2025-те године.

          Москва – да би реализација могућег договора са Јапаном била могућа – планира да сагради сличан мост  од тачке на којој Транссиб избије на пацифичку обалу до Сахалина. Тај мост би био дугачак седам километара а по грубим проценама би коштао око 500 милијарди рубаља.

          Део овог пројекта било би и спајање Комсомолска-на-Амуру са `мостом за Сахалин“. Ато је – око 500 километара саобраћајница.

          Хокаидо и Сахалин дели мореуз Лаперуза који је на најужем месту широк 43 километра.

          Кримски мост, који је у завршној фази градње, дугачак је 19 километара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари