Отаџбину најгоре издају ватрене патриоте - само се осврните око себе

„ОНИ СУ НЕПОМИРЉИВИ И ВЕЛИЧАНСТВЕНИ - ТАКВИ НЕ ШУШЉЕЋУ, ОНИ РИЧУ“

 • Не тражите издајнике међу скврченим носатим патуљцима са врдајућим очима који трубе о супериорности наших противника и о узалудности сваке борбе. То нису издајници. То су агенти утицаја
 • Моменат за врбовање долази у моменту када Отаџбина не испуни неки нарочито важни каприц или страсну жељу пламеног патриоте. У таквом тренутку њему остаје само да замисли да су сви око њега издали Отаџбину. Са мале памети, из подлости или због слабости, али - сви
 • Отаџбина је од тог момента осуђена на пропаст. Зато што се оно што је осуђено на пропаст не може издати, а самим тим ни он није издајник. Отаџбина ће неизбежно пропасти, па је зато оно што он чини - спасавање макар части Отаџбине
Пише: Роман НОСИКОВ, публициста
 

        КАДА те врбују непријатељи твоје земље - никада ти неће рећи да желе да је ти издаш.

        Никада. Ни-ка-да!

        Увек ћеш од њих чути да траже правог патриоту који ће имати толико смелости да започне борбу против режима који твоју земљу води у ћорсокак.

        Зато је издајнике и не тражим међу скврченим носатим патуљцима са врдајућим очима који трубе о супериорности наших противника и о узалудности сваке борбе.

        То нису издајници. То су агенти утицаја.

        Зато тражим ватрене патриоте. Непомирљиве. Величанствене и благородне. Такви не шушљећу. Такви ричу. Они саопштавају. Они су изванредни. Они нису заљубљени у саме себе. Они се напросто људима допадају.

        Дакле: тражим бескомпромисне. Оне који Отаџбини желе све најбоље.

        Такви свако ваше мирење са недостацима Отаџбине жигошу као компрадорство, попуштање и сервилност.

        Њихов патриотизам се изражава у мржњи и презиру према објекту патриотизма.

        Такви су дужни да буду принципијелни, славољубиви и заносити. Они се све време морају показивати пред целом јавношћу. Они се морају стално уздизати над свима и бити кокетни.

        Моменат за врбовање долази у моменту када Отаџбина не испуни неки њихов нарочито важни каприц или страсну жељу.

        У таквом тренутку њима остаје само да замисле да су сви око њих издали Отаџбину. Са мале памети, из подлости или због слабости, али - сви.

        Моменат у којем се потенцијални издајник-патриота претвара у реалног издајника - може се препознати по његовој реторици.

        Отаџбина је од тог момента осуђена на пропаст. Зато што се оно што је осуђено на пропаст не може издати, а самим тим ни он није издајник. Отаџбина ће неизбежно пропасти, па је зато оно што он чини - спасавање макар части Отаџбине.

        Зато такав стално тражи доказе осуђености на пропаст и никада му их није доста, његову унутрашњост жеже и рањена охолост.

        Разлика између жељеног и добијеног - између замишљеног себе и себе стварног - своди с памети.

        Он мрзи све који раде за Отаџбину. Такви су за њега жива опомена.

        Он невероватно завиди. Чак и ако је богатији од вас. На месту ваше кућице у селу видеће дворац циганског барона.

        И код вас ће увек тражити новчаник са 30 сребрњака.

        Зато је он невероватно усамљен. Потребна му је компанија.

        Он завиди свакој срећи: и на деци, и на онима који се воле, чак и на вашим домаћим животињама.

        Он од свега тога није у стању да у свему томе има задовољство. Његов извор је отрован.

        Сваки пут када плаћа флашу скупог алкохола - присети се како је тај новац зарадио. У суштини: купује да би заборавио.

        Невероватно му је важна сопствена одважност. Невероватно је осетљив на питања части. Иза тога, као иза маске, крије и од себе и од других људи истину коју никоме не сме открити.

        Ово нису обележја само оних који су издали Отаџбину и патриотизам. Ово важи и за односе међу људима: за бизнис, породицу, пријатељство.

        Само се осврните око себе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 13:32 04.09.2017.

 • +4
Voting is closed.

Све је тачно а важи и за нас!

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 13:38 04.09.2017.

 • +4
Voting is closed.

То су обично људи који ни једну стварну жртву за Отаџбину нису принели. Њихове жртве су принете личној сујети. Сујети која је у њима јача и од родољубља и од памети.

iki's picture
iki 16:31 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Dragane, da li je to samo sujeta ili i nešto pride?! Pa i ja sam poprilično sujetna , ali za mene su Otadžbina i narod PRVI! A pratim tvoje komentare i vrlo su mi bliski, a najbliskiji su mi bili nekoga, koji se više ovde ne javlja! A da nisi to možda ti, pod drugim imenom?

Забринут's picture
Забринут 21:38 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Ики: плус од мене. Отаџбина и народ морају да буду на ПРВОМ месту!

На тему издаје сам већ коментарисао на овом порталу - то је тежак морални пад!
Издајници су моралне ништарије и конвертити, од вере, нације, свога рода. На муци се познају јунаци, а издајници тада падну најниже, јер су спремни да пљуну на државу, заставу, на своје име и на веру, само да би се додворили новим газдама. Они нису способни да размишљају дуговорочно, већ живот посматрају у огледалу тренутних околности, настоје да се прилагоде и задрже или чак побољшају свој, пре свега материјални статус, не марећи за своју веру, име, заставу и државу. Позитиван пример су Јермени који су платили тешку цену што се нису одрекли православне вере (без обзира што су монофизити и што нису у сајединству са осталим православцима), због чега су претрпели 2 геноцида под Турцима, али су сачували своје име и достојанство. Негативан пример су Срби исламске вероисповести (Муслимани, тј. актуелни Бошњаци) на подручју Балкана, који су зарад очувања својих поседа (први конвертити су били велики земљопоседници!!!) мењали веру и сурово се опходили према својој браћи по крви, служећи Турцима, који их и дан данас (зло)употребљавају за ширење свог утицаја на Балкану. Јадни Бошњаци, као и већина Хрвата, који су Срби католици, су свесни своје срамоте и отпадништва и зато патолошки мрзе Србе православце, јер смо ми сведоци њиховог конвертитства и ИЗДАЈЕ.
Што се тиче актуелне ситуације у нашој земљи, погледајте колико "радника" невладиних организација је спремно да се понижава и да пљује по својој земљи и свом народу, само за мало помија које ће добити од Сороша, у виду "буџета" за разне тзв. пројекте, који су уперени против суверенитета државе, идентитета свог народа и сл...
Ово је широка и изузетно сложена тема да би се могло одговорити једним коментаром...

Забринут's picture
Забринут 21:55 04.09.2017.

 • +4
Voting is closed.

Морам да додам,
зар не видимо колико се наши "пријатељи" са запада труде да нам униште породицу, а пре свега МОРАЛ, колико је присутна деградација народа у сваком погледу? Али ништа није изгубљено. Нада умире последња, а стижу млади нараштаји... Игра таме и светлости је врло јасна - не зависи светлост од таме, него обрнуто. Тамо где нема светлости, тама надире, а тако где се појави трачак светлости, тама се одмах повлачи. Битно је да се сачува пелцер...

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 00:34 05.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Zabrinuti, svaka čast na komentaru! Jednostavno a precizno rečeno!!!
Pokidao si uzduž i poprijeko, kratko i jasno da jasnije ne može!!!

дулебг's picture
дулебг 22:16 04.09.2017.

 • +4
Voting is closed.

Ох а замисли кад је дефиниција народа "покатоличени Срби", тј.издајице Српства! Који је то шизорен случај?!

iki's picture
iki 00:47 05.09.2017.

 • +5
Voting is closed.

Zabrinut, plus i od mene, nema veze sa onim što si ti meni dao.
A ove izdajice, ne rade oni to iz ubeđenja, isključivo je novac u pitanju.Ako pratite te "naše" političare od njihovog početka/izuzimajući Koštunicu/ pogledajte im izgled, odela, ponašanje, sve golje i drolje, beda deskonačna, kao minus u matematici , beskonačni, a posle izvesnog vremena, svi markirana odela, jednostavno, stajling odličan/ sem što iz njih izbija urođeni prostakluk, koji ne mogu da ponište ./To se , naravno, odnosi i na ženski rod političara.Budi pozdravljen i laka ti noć.

Нада's picture
Нада 13:38 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Осврнула сам се и гле чуда: гореописани израњају као човек- риба, или сфинга. Или занимљивије- као ванземаљци. Има их.
Не знам зашто су ми прве асоцијације Ђинђић, Коштунива, Вучић. Додуше, Коштуницин лик није описан као типичан, пошто овај није рикао.

Водканов's picture
Водканов 15:28 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

А мени на памет пада Шешељ, од када се он појавио Хрвати су остварили све своје националне циљеве а Срби изгубили и оно што су имали. Данас његови ученици управљају државом!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 16:45 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Putinu je normalno svako ko ne misli kao on izdajnik. Tipicna komunisticka matrica razmisljana.

zstoja's picture
zstoja 17:03 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Apsolutno sam nezainteresovan za otadzbinu. Bilo koju. Niti bih prihvatio da bilo koji sistem menjam, bilo vlast, boilo sta za bio koje pare. Od toga bezim, ali bezim i od svake otadzbine. Otadzbina je ono gde su ti preci. Druga definicija nema. E sad...kakvi su ti preci...je drugo pitanje.

Забринут's picture
Забринут 22:01 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Зстоја:
Признајем да си успео да ме збуниш. Нисам успео да дешифрујем твој коментар...

дулебг's picture
дулебг 22:14 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Грешиш и то ћу ти математички доказати:
- сва жива бића руководе се принципом заштите "својих" од "других". Разлике утврђују преко генетских параметара, за шта рецимо људи имају изграђено чуло, да сад не улазимо у детаље. Случајно или не - отаџбина је место наших сродника, то је место где наше чуло блискости мирује, нема потребе да јавља опасност. Људи које срећемо нека су нам родбина - исто мисле, исто оцењују, исте ствари воле и разумеју. Са њима не осећамо непријатност стране средине.
- ево рецимо шта се често дешава код нас: да се венчају двоје младих - обоје пореклом са Динаре, од Врање или из Ивањице. Обично и не знају да су "земљаци" док дубоко не загазе у везу, али деси се: свака тица своме јату лети.

iki's picture
iki 00:35 05.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

zstoja, e, zastani malo, ovamo si nezainteresovan za otadžbinu, bilo koju,, bežiš od svake, /tako si napisao/ a ovamo kažeš da ti je otadžbina tamo gde su ti preci! Pa ti ideš u raskorak!? Po meni ti PRIZNAJEŠ Otadžbinu, ali se oglašavaš kao mondijalista, da ne upotrebim zaista prokaženu reč globalista. A što se tiče predaka, takvi su , kakvi su, ali u svakom slučaju su bolji nego mi.Pozdrav i laka noć.

дулебг's picture
дулебг 22:07 04.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Види Вучићу, овај те зеза!!

Додај коментар