Лидер Хезболаха први Асанжов гост на Russia Today

ПРЕД СТАРТОМ ПРВА ТОК-ШОУ ЕМИСИЈА ОСНИВАЧА WIKILEAKS-А

        РУСКА сателитска телевизија Russia Today, која даноноћно емитује на енглеском и још неколико великих светских језика, пред емитовањем је првог ток-шоу разговора који ексклузивно за њу прави оснивач WikiLeaks-а Џулијан Асанж. Под обећаним називом „Свет сутра“, а први Асанжов саговорник је лидер покрета „Хезболах“ Хасан Насрала.

        Представљајући свог саговорника, Асанж  напомиње да  САД, Велика Британија, Канада, Израел, Холандија и Аустралија „Хезболах“ сматрају терористичком организацијом и да Насрала за неки „западни медиј“ говори први пут од 2006. године, односно - после рата између Израела и Либана.

        Претходних дана је Асанж предочавао да ће разговарати са „политичарима, мислиоцима и револуционарима који одређују дневни ред данашњице“.

        Генерални директор Russia Today Маргарита Симоњан саопштила је да је Асанжу остављено да сам одлучи ко ће му бити први гост. Па додала: „Нећу се изненадити ако „јастребови“ већ после његовог разговора са насрталом буду чинили све што могу да Асанжу запуше уста а нашу телевизију да затворе“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари