Лавров: Односи Запада и Русије лошији су него у време Хладног рата

НАГЛАСИО ДА У ОНО ВРЕМЕ НИЈЕ БИЛО ОПСЕСИЈЕ РУСОФОБИЈОМ

И ГЕНОЦИДНИХ САНКЦИЈА

  • Представник Москве у OPCW Александар ШУЉГИН: Провокацију са инсценираним „хемијским нападом“ у Думи организовале су британске тајне службе а „извођачи радова“ биле тобожње невладине организације које финансира Лондон

        ОДНОСИ Русије и Запада лошији је него у време Хладног рата, јер је тада постојала комуникација, а није било опсесије русофобијом, рекао је у интервјуу за Би-Би-Си министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

        „Мислим да је (однос) лошији. Током рата постојали су канали комуникација и није било опсесије русофобијом, што изгледа као геноцид санкцијама”, рекао је Лавров.

        Лавров се, како каже, нада да људи на Западу, укључујући и оне на власти, знају колико је ситуација опасна, пренео је ТАСС.

        Он је у том интервјуу, чији делови су објављени данас, такође, демантовао америчке наводе да је Русија уклањала доказе са места на којем је наводно у Сирији извршен хемијски напад.

        „Не могу да будем некултуран са шефовима држава, али позивате се на лидере Француске, Велике Британије и САД, а да будем искрен, сви доказе на које се они позивају ослањају се на наводе из медија и са друштвених мрежа. Тај напад се није догодио. Оно што се догодило била је планирана представа”, рекао је Лавров.

        Танјуг          

Кремљ: Неосновано је оптуживати Русију да омета рад OPCW у Сирији

        КРЕМЉ је данас назвао неоснованим оптужбе Велике Британије да Русија није омогућила приступ Думи мисији међународне организације за забрану хемијског оружја (OPCW) која се налази у Сирији.

        „Сматрамо те оптужбе неоснованим”, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

        Британска амбасада у Хагу саопштила је раније данас да мисија OPCW-а која истражује наводе о могућој употреби хемијског оружја у Думи, није могла да дође до тог места код Дамаска.

        „Чланови мисије OPCW стигли су у суботу у Дамаск. Русија и Сирија још нису омогућиле приступ Думи”, навела је британска амбасада после састанка OPCW-а у Хагу.

        Песков је рекао да је Русија од самог почетка била за непристрасну истрагу и да категорички одбацује као неосноване све оптужбе о починиоцима напада.

        Западне земље оптужиле су власти сиријског председника Башара ел Асада да су 7. априла у Думи спровеле напад хемијским оружјем.

        Због тога су снаге САД, Велике Британије и Француске у суботу спровеле ваздушне нападе на војна постројења у Сирији.

        Бета-АФП

Шуљгин: Велика Британија стоји иза инсценираног лажног напада у Думи

        СТАЛНИ представник Русије у OPCW Александар Шуљгин поново је оптужио Велику Британију да стоји иза инсценираног лажног напада у Думи.

        Указао је да је Британија непосредни кривац за ту инсценацију која је била у функцији америчко-француско-британских ракетних удара по Сирији.

        Нагласио је и прецизирао да су ту провокацију организовале британске тајне службе а да су „извођачи радова“ биле тобожње невладине организације које финансира Лондон.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари