Позив водећим светским научницима да истраживања и каријеру наставе у Русији

ИНИЦИЈАТИВА РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ДМИТРИЈА МЕДВЕДЕВА

  • Изузетно је важно да код нас долазе и раде највећи научни ауторитети данашњице. То ће позитивно утицати и на размишљања наших научника јер ће из непосредне близине моћи да посматрају чему теже најбољи. Дакле, у нашем је интересу да у Русију позивамо највеће стране научне ауторитете. То треба да постано нормално и обично - оценио Медведев

        РУСКИ председник и вероватни будући премијер, Дмитриј Медведев, најавио је да ће његова земља створити потребне услове да би водећи светски научници – којима ће бити наредних година упућивани позиви да дођу у Русију и да у њој наставе каријеру – имали мотив да те позиве приухватају.

        Своје нове идеје, Медведев је изложио групи младих руских научника и предузетника повезаних са науком са којима се срео у иновативно-образовном центру «Сколково». При том је још рекао:

        «Изузетно је важно да код нас долазе и раде највећи научни ауторитети данашњице. То ће позитивно утицати и на размишљања наших научника јер ће из непосредне близине моћи да посматрају чему теже најбољи. Дакле, у нашем је интересу да у Русију позивамо највеће стране научне ауторитете. То треба да постано нормално и обично».

        Први корак у овом правцу Русија је већ направила.

        Руско Министарство науке је почетком године расписало међународни конкурс «бављење истраживачким радом у научним установама на територији Руске Федерације». А у септембру су већ била позната имена 40 иностраних добитника грантова вредних до 150.000.000 рубаља

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Milovan's picture
Milovan (није потврђен) 19:58 30.10.2011.

  • +55
Voting is closed.

Još jedan dokaz da Putin i Medvedev stvaraju osnove za snažan razvoj Rusije u narednim decenijama. Biće na vlasti i moći će da realizuju ovakve strateški značajne projekte.
I deo naših mladih doktoranata treba da se školuju u Rusiji. Od toga možemo kao društvo da imamo samo koristi.

Dudule's picture
Dudule (није потврђен) 11:45 01.11.2011.

  • +55
Voting is closed.

Svi nasi klinci treba da se doskolovavaju u Rusiji.
Bar ce posle biti manje stranih agenata.

Додај коментар