Клинцевич: САД прешле на глобалну конфронтацију са Русијом на свим правцима

РОГОЗИН: ВЛАДА РУСИЈЕ СПРЕМИУЛА ЈЕ МЕРЕ КОЈЕ ШТИТЕ ОД КУГЕ АМЕРИЧКИХ САНКЦИЈА

  • Министарство иностраних послова РФ:Вашингтонским стратезима је време да коначно схвате да санкцијама нису ништа постигли и да тек - неће”

          АМЕРИКАНЦИ не престају да потежу „колт” санкција. И против Русије.

          Вашингтон је данас увео нове санкције против 21 држављанина Русије и Украјине, плус - против девет компанија регистрованих у Украјини (двема донбаским републикама) и Русији.

          На удару су се нашли и заменик министра енергетике Андреј Черезов и директор департмана перативне контроле у Министарству енергетике РФ Јевгениј Грабчак.

          Министарство иностраних послова Русије оценило је да ће нове санкције донети губитке америчком бизнису и да су демонстрација беспомоћности државног врха САД.

          „Вашингтонским стратезима је време да коначно схвате да санкцијама нису ништа постигли и да тек - неће” – оценило је руско министарство. 

          Коментаришући нове санкције, руски вице-премијер Дмитриј Рогозин изјавио је:

          „Сада САД санкције незаконито уводе против практично свих одбрамбених предузећа и против финансијских и кредитних организација које сарађују с одбрамбено-индустријским комплексом. Влада Русије рипремила мере које ће нас, уверен сам, потпуно заштитити од те куге”.

          Он открио да ће Русија даље повећавати војну производњу, а и цивилну производњу у војним фабрикама, али тако да и једна и друга буду у функцији евентуалних „потреба ратног времена”.

          Још отворенији и оштрији био је – како се и могло очекивати – заменик председника комитета горњег дома руског парламента за одбрану и безбедност, Франц Клинцевич,  који је оценио да су Американци „коначно прешли на „глобалну конфронтацију са Русијом на свим правцима”.

          По његовој процени, русофобска политика је батерија `енерџи` из реклама за коју се тврди да ће радити бесконачно.

          „Наш одговор може бити само један: „Даља градња моћне Русије која је довољна сама себи”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари