Гледалац филма о љубавној романси младог Николаја Другог изазвао режисера - на двобој

РЕЖИСЕР АЛЕКСЕЈ УЧИТЕЉ БАЧЕНУ РУКАВИЦУ ВЕЋ ПОДИГАО И ПОРУЧИО - ДОГОВОРИЋЕМО СЕ ГДЕ И КАДА

  • Гледалац је из Јекатеринбурга. Зове се Генадиј Чеурин. Објавио је да већ одредио „своје секунданте“, али и да предност даје „бескрвним варијантама разјашњавања спора - чак и у форми разговора“

        ЦЕО океан страсти узбуркао је у Русији филм „Матилда“. О љубавној романси младог Николаја Другог са петроградском балерином Матилдом Кшесинском.

        Формирао се условни покрет заштитника последњег руског императора, на челу са послаником у Држаној Думи Наталијом Поклонском. Према њој такође - са контрастране - севају муње.

        Међу заштитницима императора-мученика је Генадиј Чеурин из Јекатеринбурга, родног града Бориса Јељцина.

        Чеурин а себе наводи да шеф центра за спречавање ванредних социјалних ситуација. А након гледања „Матилде“, њеног режисера - Алексеја Учитеља - изазвао је на двобој!

        Ни мање, ни више..

        Своје „бацање рукавице“ Учитељу објаснио је овако:

        „Сигурно знате да је император био аутор документа „Кодекс за двобоје“ и да двобој може бити начин одбране части и без проливања крви. Пажљиво сам одгледао Ваш филм и имам част да вас позовем на двобој. Шаљем вам текст „Кодекса за двобоје“, а своја два секунданта сам већ одредио. Одредите и сви своје секунданте, па да спокојно, без емоција, разјаснимо у чему је провокативна улога вашег филма. И повратимо своју част, а и част покојног Господара“.

        Чеурин је додатно указао да његови и Учитељеви секунданти треба да се договоре око оружја и места за двобој. Ипак је, са своје стране, нагласио:

        „Ја предност дајем бескрвним варијантама разјашњавања спора. Може чак и у форми разговора“. 

        Учитељ му је већ узвратио:

        „Прихвата се... Нас двојица ћемо се договорити: и где и када.“

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари