...Гласајмо за Путина, постоје времена када се на врху државе ништа не сме мењати...

ПОЗНАТИ РУСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ ОБЈАВИО ДА ЋЕ ПРВИ ПУТ ГЛАСАТИ ЗА АКТУЕЛНОГ ШЕФА ДРЖАВЕ

 • Бивају времена када ништа не треба мењати. Нису честа, али бивају. Таква времена могу бити и лоша и добра. По правилу, нису то нарочито сита времена. Авај. Али, у таквим временима можеш мењати једино – сам себе
 • Све је све исувише танко, исувише оштро, а потенцијално – и исувише страшно.Чак и мени професионалном цинику. Ја никада нисам гласао за Владимира Владимировича (Путина). Зашто? Како то често бива у Москви: да бих контрирао... А сада ћу гласати за њега. Чиста срца

Пише: Дмитриј ЈЕВСТАФЈЕВ

          ЕВО због чега су на наредним председничким изборима гласати за Владимира Путина.

          Веома ми се свидело како се држао Слављеник, а веома ми се није свидело како су се понели многи који су тежили да Слављеник примети како му они честитају (65-ти) рођендан...

          Бивају времена када ништа не треба мењати. Нису честа, али бивају. Таква времена могу бити и лоша и добра. По правилу, нису то нарочито сита времена. Авај.

          Али, у таквим временима можеш мењати једино – сам себе.

          Тако ствари стоје данас.

          Власт се и може и мора критиковати, мораш се борити за правду – наравно, ако си уверен да је правда на твојој страни. Ако ниси просто незадовољан неким ко ти је надређен и успешнији.

          Можеш и да треба да излазиш са својим предлозима. Живот показује да је могуће издејствовати промене набоље.

          Такве промене не волимо баш да примећујемо јер нас лишавају удобне и веома комфорне позиције „жртве“...

          Мењајт себе и видећет како се ствари око вас мењају.

          Али, сада није време да се ишта кардинално мења. У ово сам дубоко убеђен.  

          А кроз неко време – када изменимо себе, када променимо оне које бирамо на нижим нивоима друштва – тада, да.

          Тада се чак ни само питање промена неће постављати. Оне ће се напросто догодити.

          А сада није за њих време. Уопште није. Сада бисмо могли упропастити све...

          Све је све исувише танко, исувише оштро, а потенцијално – и исувише страшно.

          Чак и мени професионалном цинику.

          Ја никада нисам гласао за Владимира Владимировича (Путина). Зашто?

          Како то често бива у Москви: да бих контрирао... А сада ћу гласати за њега.

          Чиста срца.

          Чак и ако се не буде кандидовао.

          Тако сам одлучио. А ја сам упоран.

          Срећан рођендан, Владимире Владимировичу!

          Ја, ево, овако, а ко хоће – нека о мени пише гадости.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 21:27 08.10.2017.

 • +49
Voting is closed.

Svi SRBI glasamo da RUSKI PREDSEDNIK, CAR i IMPERATOR gospodin Vladimir Putin ostane na čelu RUSIJE (te da humanitarna RUSKA VOJSKA dođe na SRPSKU ZEMLJU)!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 21:54 08.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

Pa da jeste, Rusi ovako bas svake 4 ili svakih 8 godina menjaju predsednika, ali Putina bas sada ne bi trebalo menjati.

Иванка's picture
Иванка 22:13 08.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

Чекамо кад ће Немци заменити Меркелову. Онда ћемо можда размишљати о промени нашег председника.

Roggyo's picture
Roggyo 23:29 08.10.2017.

 • +15
Voting is closed.

Меркелова није председник него канцлер или по наше премијер и све док њена странка има већину и некако добије мандат, меркелова по уставу може бити на власти. Са Путином је мало друкчије али слично и такође по уставу има сво право да опет буде председник! Ја лично, као и већина Срба са меркеловом немамо никакав проблем, јер она на челу Немачке је увек искрено и свом снагом, отворено радила и знамо да ће увек радити против Срба и Србије! Ангела је кристално јасна по питању политике према Србији за разлику од Владимира. Али било је и горих од ње према Србији на челу Немачке. Ја на пример никад нећу заборавити једног од Путинових најбољих пријатеља шредера, јер он је док је био канцлер Немачке Србију бомбардовао, отео Косово и поклонио га шиптарима! Какве добре пријатеље има наш и ваш Влада! Мада колико знам и меркелова је путинова добра пријатељица! Ма сви су они пријатељи међусобно иза камера, једино пред камерама мало глуме да се око неких ствари не слажу и то је то! Тако да је Путин за нас највећа енигма јер уместо да има јасан став према Србији као меркелова чији став је кристално јасан, он се понаша баш онако како доликује једном правом политичару, а то је да никад не знаш на чему си кад је он у питању!

Slobodanka's picture
Slobodanka 00:28 09.10.2017.

 • +21
Voting is closed.

Stvar je u tome da je i Merkelova bila 1999 na čelu Nemačke jednako bi nas tako bombardovali tj. ništa ni ona ne bi bila bolja.
Sada ni u Srbiji iznutra, a ni spolja za Srbiju ne može biti govora jasnih i otvorenih karata jer ovo je već odavno osvojena zemlja. Država koja treba da se oslobodi ne može da se oslobodi uz gomilu naivčina koji pričaju naglas šta da se radi jer odmah kreću obojene revolucije, terorizam ili nešto treće, četvrto.

Roggyo's picture
Roggyo 01:36 09.10.2017.

 • +14
Voting is closed.

Меркелова јесте зло у људском телу, али ипак одкад је она на челу Немачке, швабе нису бомбардовале ни једну једину земљу! Ангелија воли више на фињака да мучи државе тј. исиса им крв али их не бомбардује! Круже приче да је хитлерова кћи и заиста неодољиво личи на фирера. Још кад јој нацртају брчиће, сличност је запањујућа!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:39 09.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Slicno kao sto i ti licis na celavi spermatozoid koji ispada iz crvenog putinova kurca !

Roggyo's picture
Roggyo 17:59 09.10.2017.

 • +12
Voting is closed.

Ћао непријатељу, ко ти дрма кавез? Смрдиш овде годинама и стварно си случај за посматрање! Уосталом нема ту шта да се много посматра, јер се види да си циганин! На профилу ти слика чамуге и то слика где пуши и тако више личи на циганина него на црнца и са тим се ти поистовећујеш. Браниш меркелову јер за вас цигане има посебан третман. А у геополитику се разумеш ко Марица у крив ку.ац! И коментари су ти глупи до бола! А што се тиче Путина, он је за тебе виша математика, а о Русији тек немаш појма! Што се тиче изгледа, ти ниси сличан, него си идентичан меркеловој гузици изунутра и сигурно си на овај свет дошао из меркелове гузице кад је села на веце шољу и опалила паљбу! Фуј! Зато и јеси тако црн и једино што знаш да радиш је да смрдиш! Збогом непријатељу!

П.С. На коментар намерно нисам дуго одговарао, јер сам се питао да ли су такви коментари дозвољени на Фактима. Очигледно да јесу, барем амигосу. Ако коментар сад обришете значи да је амигос под вашом заштитом!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 18:50 09.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

nemoj sad da se pretvaras da si za Putina i Rusiju kad si jasno napadao Ivanku i pisao najgore o putinu. A pricas da si za Putina.

Roggyo's picture
Roggyo 19:10 09.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

Ја сам против Путинове дволичне политике према Србији а не против Русије и Руског народа!

Slobodanka's picture
Slobodanka 01:47 09.10.2017.

 • +17
Voting is closed.

Ne pitaju se namački političari. EU je mladji atlantistički brat i kako najmoćniji zapadni krugovi sviraju tako Nemački političari igraju. Isto važi i za Francuska i za sve zemlje EU. Najviše od svih njih odstupa Orban pa mu zato spremaju obojenu revoluciju. Nadam se da neće uspeti, a ako bi uspeli au tek onda bi smo slušali najmonotonije jednoglasje iz cele Evrope.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:30 09.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

Znaci kad padne Merkelova ode i Putin. Hahaha, ajde bas i to da vidimo.

Иванка's picture
Иванка 09:13 09.10.2017.

 • +16
Voting is closed.

Путин ће бити председник још шест година. Не знам колико дуго може да влада њемачки канцелар. Стога не могу рећи ко од њих ће отићи раније. Али након другог мандата, Путин више неће моћи да се кандидује за председника, а у Меркеловоj ова могућност није ограничена.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 11:02 09.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

mozda, ali to ne znaci da Putin nece opet uraditi kao 2008 ili da nece cak jednostavno promeniti ustav i ukinuti ogrnicenje od dva uzastopna mandata. Mislim ko i sta moze da ga sprecava.

I na Zapadu ima pojava tj u demokratiji da neko vlada dugo, ali to ipak nije uporedivo. Merkelova je za razliku od Putina ipak ucestvovala na izborima sa vise partija koje su jednako zastupljene u drzavnim medijima i isla je na javne debate. pored toga Merkelova jos nije formirala vladu i mozda i ne uspe.

To se apsolutno ne moze porediti sa Rusijom u kojoj nikakve demokratske slobode ne postoje. Apsolutno nikakve.

Иванка's picture
Иванка 12:46 09.10.2017.

 • +16
Voting is closed.

Путин је 2008. године поступао у складу са Уставом Русиjе који не дозвољава да се кандидује више од два пута заредом.
Што се тиче немачке "демократије", нешто више од трећине Немаца гласало за партију Меркелове. Док је више од 70% Руса гласало за Путина 2012. године. Са становишта демократије, Меркел је мање легитимна, јер она представља мишљење мањине немачког друштва.

Што се тиче политичких слобода, чак и западни политичари и новинари признају да могу само сањати о нивоу слободе говора који постоји у Русији. У Немачкој никоме није дозвољено да јавно критикује Меркелову - посебно толико оштро како наши либерални медији критикују Путина.

Човек у Немачкој може изгубити посао због својих политичких ставова - ако jе он "Putinfersteher" (онаj ко "разуме Путина"). Бугарска новинарка која је написала о бугарском оружју код боjовника у Сирији, била jе отпуштена. Још један бугарски новинар на конференцији за новинаре са Маријом Захаровом се пожалио да у Бугарској ниjе могуће у новинама објавити ништа добро о Русији.

Разноликост мишљења на Западу изгледа отприлике овако. На пример, можете разговарати о томе како уништити Русе. Да ли је боље их објесити? Или удавити? Или их упуцати? Или запалити у пећима? Ово ће бити тема за дискусију. Али у сваком случају не можете поставити питање: можда не би требало уништити Русе? Ово је табу. Или: која земља ће прва бити нападнута од стране Русије? Литванија? Летонија? Естонија? Пољска? Белорусија? Стручњаци ће дискутовати где је ова вероватноћа већа. Али нико неће питати: "Да ли сте сигурни да ће Русија уопште напасти?" Такво питање је непристојно. То јест, ово jе разноликост мишљења у строго прописаним оквирима.

Не кажем да се западни политичари расправљају управо на ову тему. Желим показати сам принцип. Тема може бити било која - али само она која није супротна "политици партије", односно - владе. Неслагања могу бити само о начину имплементације. Али исправност ове политике није доведена у питање.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 12:44 09.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

Da se razumemo. Ustav Rusije to je za Putina papir koji on menja kako hoce. To ste vi hteli tako da imate cara svemocnog. Posle je naravno promenio i duzina mandata sa 4 na 6 godina. No, bilo kako bilo...

Srbija je ipak demokratska drzava i jos od oslobodjenja Turaka imali smo visestranacje za razliku od vas koji ste dobili Dumu i to oktroisanu 1905. Mi smo navikli i naslusali se raznih Trivanki, jovanovicki i gorica Gajevic koje su besomucno branile svoje lidere. Tako da...

Malo ispadate smesni kad samo kloparate o Putinu.... To nije nesto sto Srbe odusevljava preterano.

Иванка's picture
Иванка 14:08 09.10.2017.

 • +2
Voting is closed.

То је једина промена Устава која је, узгред, подржана од стране Државне Думе. Ова промена ће деловати за свих председника Русије. А Путин има последњу прилику да кандидуjе. За такву велику земљу као што је Русија, таква промена је оправдана. Ради поређења, погледајте демократску Украјину. Њихов Устав током независности био је преписан три или четири пута. И два пута је прекршен - 2004. и 2014. године. И ништа. :))

Опет, недавно усвојени закон о образовању представља директно кршење Устава Украјине коjи гарантује образовање националних мањина на матерњем језику. Некако не чујем никакво огорчење "цивилизоване Европе" у вези са овим.

"Malo ispadate smesni kad samo kloparate o Putinu.... To nije nesto sto Srbe odusevljava preterano."
:)))
Можда не знате, али немам ни циљ ни жељу да некако намерно одушевљавам Србе. Пишем оно што мислим. Ако моје речи могу да их инспиришу, драго ми је. Ако не могу, онда jе штета, али ипак нећу рећи нешто што не сматрам истинитим.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 18:54 09.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

sa jedne strane vrlo je privlacna pomisao da se ima jedan asolutista na vrhu. Da on to odma resi sta ima sad tu neki parlament pa vise stranaka javna debata i tsl. Ali tako razmisljaju primitivna drustva, a ne moderna.

Putin ima odresenije ruke od Trampa da deluje na spoljnom planu. Medjutim tu je i rizik. Dobro je dok radi dobro, ali sta ako krene da brlja, a brljao je. Apsolutizam u sebi nosi zamku da na vlast dodje opet neko nekompetentan poput Jeljcina i da mu niko nista ne moze.

A drugo, brzo odlucivanje vodje je samo jedan aspekt. Sta cemo sa ogromnom korupcijom koja neizbezno prati svaku pojavu kulta licnosti. Mislite vi Rusi da su zapadni narodi blesavi sto se toliko gloze u politici i mislite d ai oni ne bi mogli izabrati vodju ?

Иванка's picture
Иванка 19:54 09.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

"sa jedne strane vrlo je privlacna pomisao da se ima jedan asolutista na vrhu".

Не ради се о привлачности, већ о ефикасности. Русија се разликује од већине западних земаља по томе што је мултинационална и мултиконфесионална земља. Истовремено, наше мале народе нису мигранти. Ово су аутохтони народи. Немају другу домовину, осим Русије. Поред тога, земља има огромну територију, 11 временских зона, неколико климатских зона - од субарктичне до субтропске, велика дужина путева, велика дужина границе са суседима који нису увек мирни, што захтева трошкове за осигурање безбедности, плус недостатак становништва и неравномерно насеље. Стога нам jе потребан посебан начин управљања. Не кажем да је тренутна структура државне власти у Русиjи идеална, као што ниjе идеална ни западна демократија. Али за Русију данас је овај систем најпогоднији. Наравно, политички систем у Русији ће се постепено мењати. Али, како каже Путин, то би требало да буде еволуција, а не револуција. Промене морају наступати природно и не смеју бити наметнути споља.

misko's picture
misko 03:09 09.10.2017.

 • +26
Voting is closed.

NEOPHODNO JE DA PUTIN OSTANE PREDSEDNIK JOS JEDAN MANDAT, RAZLOZI ZA TO SU TOLIKO OGROMNI I OCIGLEDNI DA NEMA GOVORA O PROMENI PUTINA. DA SAM RUS GLASAO BIH ZA NJEGA A MISLIM DA I VELIKA VECINA RUSA ISTO TO MISLI.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 17:45 09.10.2017.

 • +14
Voting is closed.

U potpunosti se slazem....nista ne menjati u ovo vreme.
promene mogu izazvati katastrofalne posledice.

Додај коментар