Фрадков: Интереси Русије под сигурном заштитом Оружаних снага – то и НАТО зна

ДИРЕКТОР РИСИ: МОСКВА НЕЋЕ ЗБОГ ДЕЖУРНЕ РЕТОРИКЕ САМИТА НАТО ДРЖАТИ КАМЕН ИЗА  ЛЕЂА

          ДИРЕКТОР Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) - Михаил Фрадков – оценио је да су државни интереси Русије под поузданом заштитом њених Оружаних снага и да је то на несумњив начин више пута потврђено.

          Нагласио је да у то не сумња нико, чак ни у НАТО.

          Фрадков је указао и на једно и на друго реагујући на милитантне антируске испаде којих је било на управо завршеном самиту НАТО у Бриселу.

          Поводом тих испада је рекао:

          „Полазим од тога да подстицање напетости у свету не одговара ничијим интересима. Много је драгоценије избегавање конфронтације и давање доприноса стварању услова за сарадњу, првенствено – економску. Па се на тој основи заједнички борити са реалним претњама као што су тероризам и ратоборни екстремизам најразличитијих фела“.

          Директор РИСИ је у истом контексту указао:

          „Ми имамо много потенцијалних пројеката са земљама из састава НАТО. На том плану Русија, као и увек, демонстрира своју отворену, поштену и зато јаку позицију. То су потврдили и тек завршени телефонски разговори Председника Владимира Путина са лидерима Словеније и Мађарске. То је важан сигнал. Руководство наше земље нема намеру да на протоколарну реторику, која прати свако заседање НАТО, скрива камен иза леђа. Јер, потребно је водити рачуна о дугорочним економским повољностима“.

          Фрадков је поновио и закључио: наши државни интереси су под сигурном заштитом Оружаних снага РФ, а директни контакти са непосредним учесницима бриселског самта НАТО најбоља су полемика са званичним саопштењима алијансе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари