Формула: Ко пљује своју земљу - од ње не сме добијати ни пару

РУСКИ ГЛУМАЦ ОТИШАО У КАНАДУ И ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ РЕКАО ДА ПОЧИВА НА СИЛИ И БЕЗОБЗИРНОСТИ

Алексеј Серебрјаков

  • Алексеј Серебрјаков се баш труди да покида оно што га повезује са Русијом. Одвео је породицу у иностранство и сам гради живот у новој земљи (Канади). Он има изузетан глумачки таленат и један је од најбољих руских глумаца, али је то и његово проклетство јер га статус домаће филмске звезде увек изнова враћа у земљу коју не воли и коју је напустио
  • Писац Сергеј ЛУКЈАЊЕНКО: Сваки човек има право да своју земљу (или било коју другу) и њен народ сматра носиоцима безобзирности, злобе и подлости. Због тога не треба никога прогонити, лишавати држављанства и млатити по хаусторима. Ја једино сматрам да свака земља (јер се државни буџет прави од новца народа) има право (чак је и дужна) да не даје ни пару таквом човеку

Пише: Ирина АЛКСНИС

        ГЛУМАЦ Алексеј Серебрјаков изјавио је да је национална идеја Русије у - сили, безобзирности и подлости.

        Оних који се негативно односе према Серебрјакову има доста и без мене. Зато бих да на све погледам шире од мучног и безнадежног раскида са родном земљом једног глумца.

        Серебрјаков уопште није никакав изрод и ренегат.

        Напротив, он је типични продукт вишевековне руске традиције презирања (повремено и мржње) своје земље.

        Самопоништавање и самомржња који се преносе са себе на земљу - то је уочљива црта нашег менталитета.

        Серебрјаков се баш труди да покида оно што га повезује са Русијом. Одвео је породицу у иностранство и сам гради живот у новој земљи. Само, он је и надаље најтешње повезан са Русијом, што је још горе - крајње зависи од ње.

        Серебрјаков има изузетан глумачки таленат и један је од наших најбољих глумаца, али је то и његово проклетство јер га статус домаће филмске звезде увек изнова враћа у земљу коју не воли и коју је напустио.

        Хонорари које добија у Русији су такви да треба бити баш јака личност па их се одрећи и престати да играш у руским филмовима. По свему судећи, Серебрјаков нема такву снагу и ја не желим да га због тога осуђујем.

        Последњих година је било доста примера глумаца који су показивали своју русофобију, па их публика казнила тиме што је престала се за њих интересује.

        Изгледа да је Серебрјаков кренуо истим путем само што је у својој позицији против Русије доследан и све гласнији.

Павел Дуров

        Он ће заувек остати Рус, а на Западу неће имати ни приближан успех ономе што је досад имао у домовини. Он ће, иако трауматизован, заувек остати Рус.

        А није уопште усамљен.

        Павел Дуров је са својим Telegram-ом емигрирао из земље и наглашено се држи као да нема никакве везе са Русијом. Али, и западни медији његов Telegram називају типично руским продуктом.

        Нешто слично се догодило и са Михаилом Баришњиковом који је узео летонско држављанство да би показао Русији да је према њој индиферентан.

        Русија већ поодавно живи сасвим други живот, а он се према њој односи као она принцеза која је три дана скакала да би „објекту својих осећања“ показала да је не интересује

        И Серебрјаков и Дуров имају добре шансе да се нађу у истој замци.

Хоћеш да живиш у Канади, а да глумиш у Русији - може ако то не плаћа држава!

Пише: Сергеј ЛУКЈАЊЕНКО, писац

        ДАКАКО, сваки човек има право да своју земљу (или било коју другу) и њен народ сматра носиоцима безобзирности, злобе и подлости.

        Подржавам то право без резерви.

        Због тога не треба никога прогонити, лишавати држављанства и млатити по хаусторима.

        Ја једино сматрам да свака земља (јер се државни буџет прави од новца народа) има право (чак је и дужна) да не даје ни пару таквом човеку.

        То је поштено.

        Хоћеш да живиш у Канади, а да глумиш у филмовима у Русији?

        Ни то није проблем. Ако се ти филмови снимају приватним новцем.

        Али, министарства и државни фондови не смеју давати посао таквим грађанима.

        То је просто „узвратна љубазност” која је потребна ради очувања равнотеже у природи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари