Дума: Американци су се 2016. озбиљно и дубоко мешали у наше парламентарне изборе

МУХИН: ПОШТУЈУ ЛИ CNN И РАДИО-СТАНИЦЕ „ГЛАС АМЕРИКЕ“ И „СЛОБОДА“ НАШЕ ЗАКОНЕ?

  • Проверу да ли амерички медији мешају у политички и зборни процес у Русији затражио је функционер Думе Константин Затулин. Његова иницијатива је одговор на захтев америчке сенаторке Џин Шахин (Демократска партија) да се отвори истрага против руске глобалне телевизије RT

        УПРКОС томе што последњих година све чешће ударају у „зидове“, кроз које су раније лако пролазили - Американци и даље као да верују да све могу и да им је све дозвољено.

        Јер, и даље воде истрагу о наводом руском мешању у своје председничке изборе и то таквом да је због њега Хилари Клинтон претрпела пораз, а Доналд Трамп ушао у Белу кућу.

        Дошло је до неомакартистичке панике и хистерије. Након што је Трампов помоћник за националну безбедност, генерал Мајкл Флин, био принуђен да поднесе оставку због састајања са руским амбасадором у Вашингтоном, Сергејом Кисљаком, појавио се и виц који о тој атмосфери довољно говори. Сугерише, наиме: ако хоћете да некога из државног врха САД политички елиминишете, само замолите Кисљака да га телефонски позове и да, кад се веза успостави, изговори: „Ух, извините - погрешан број“.

        Све у свему, држе се као да нису саме САД те које шпијунирају цео све и смењују режиме у државама које им нису по вољи. И класичним војним интервенцијама и преко „обојених револуција“. А у Русији је управо обелодањено да су се Сједињене Државе мешале у руске парламентарне изборе!

Алексеј Мухин

        Генерални директор Центра за политичке информације Алексеј Мухин изјавио је да су он и његови сарадници дошли до „података и сазнања која директно сведоче да су се САД 2016-те мешале у изборе у Русији“.

        Мухин је у комитету Државне Думе за информациону политику рекао:

        „Мој Центар је нашао несумњиве трагове америчког мешања које је било прилично озбиљно и дубоко. А проблем је знатно шири него што је само мешање (из САД) у наш прошлогодишњи изборни процес“.

        Мухин је у овом контексту отворио питање: поштују ли америчке радио-станице Глас Америке и Радио Слобода, као и телекомпанија CNN, законодавство Русије и нису ли утицали на њене изборе.

        Проверу која би показала мешају ли се амерички медији у политички и зборни процес у Русији затражио је функцонер Думе Константин Затулин.

        Његова иницијатива била је одговор на захтев америчке сенаторке Џин Шахин (Демократска партија) да се отвори истрага против руске глобалне телевизије RT.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари