Daily Mail: „Руска породица руча заједно са огромним медведом“

ЈУРИЈ И СВЕТЛАНА ПАНТЕЛЕЈЕНКО 23 ГОДИНЕ ИМАЈУ МЕДВЕДА СТЕПАНА - НАЈПОЗНАТИЈЕГ НА СВЕТУ

Степан и Јуриј

  • Британски лист својим читаоцима сервирао: да су изнуреног усамљеног медведића у шуми пронашли ловци - његова мајка је угинула. Супружници Пантелејенко који су меди заменили мајку, одгајили га, после чега се он веома везао за њих
  • Данас огромни медвед, који за ручак једе 25 килограма рибе, поврћа и јаја, још увек је веома везан за Јурија и Светлану. У чланку се наводи да Степан највише воли да се грли и гледа фудбал седећи на каучу. Степан помаже породици у башти, на пример, полива цвеће, а омиљена посластица му је концентрисано млеко са шећером
  • Степан спада у мали број животиња које су практично потпуно лишене агресије према човеку: по дресеровим речима, Степан није показао ни најмању агресију током свог живота. Медвед има весео и живахан карактер
  • Захваљујући таквој комбинацији квалитета, Степан је постао звезда филмског екрана и глумио је у много руских филмова. Међу њима су „Крај“ Алексеја Учитеља и „Цар“ Павла Лунгина. При томе, жале се супружници Пантелејенко, филмаџије од медведа траже да искаже своју „зверску природу“, док његова урођена весела и дружељубива природа није на цени

        У ПОСЛЕДЊЕ време, у светлу погоршања политичких односа између Русије и Велике Британије, појавила се занимљива тенденција. У енглеским медијима, поред материјала о „агресивној Путиновој политици“, све чешће се појављују материјали који се тичу руске егзотике.

        Наравно, британски репортери нису могли да заобиђу чувену тему о блиским односима Руса и мрких медведа који живе с њима.

        Британски лист Daily Mail објавио је чланак под називом „Руска породица руча заједно са огромним медведом“. У репортажи се говори о породици Јурија и Светлане Пантелејенко, у чијој кући обитава 23-годишњи медвед по имену Степан.

        У чланку који обилује бројним фотографијама и видео материјалима наводи се да је породица примила медведа кад је имао свега три месеца.

 

        Изнуреног усамљеног медведића у шуми су пронашли ловци - његова мајка је угинула.

        Супружници Пантелејенко који су меди заменили мајку, одгајили га, после чега се он веома везао за њих.

        Данас огромни медвед, који за ручак једе 25 килограма рибе, поврћа и јаја, још увек је веома везан за Јурија и Светлану.

        У чланку се наводи да Степан највише воли да се грли и гледа фудбал седећи на каучу. Степан помаже породици у башти, на пример, полива цвеће, а омиљена посластица му је концентрисано млеко са шећером.

        Материјал Daily Mail је оставио снажан утисак на британску публику, изазвавши различите емоције.

        „Јадни медвед, све зубе су му ишчупали“ - написао је корисник из Канаде.

 

        „Биће лоше ако следећа прича буде о томе како их је медвед убио“ - написао је житељ САД.

        „Видите како је леп. Надам се да ће живети дуго и срећно“ - била је реакција из Аустралије.

        А најоригиналнији је био коментар из Пенсилваније: „Ко ли прави намештај за ову породицу?“

        Чланак енглеских новинара није никаква измишљотина - медвед Степан и породица Пантелејенко заиста постоје. Само што Британци намерно нису указали на то да су Јуриј и Светлана Пантелејенко дресери.

        Руски медији су много пута писали о Степану.

        Брачни пар Пантелејенко почео је да ради са животињом још док је била медведић.

  Супружници Пантелејенко

        „Треба привикавати животињу на поверљиву радну атмосферу, како би осетила шта се од ње очекује. Треба да буде много посластица - обавезно све мора да се све ради тако да на крају буде награда“ - причао је о својим односима са својим звером Јуриј Пантелејенко у интервјуу за РИА Новости.

        Степан спада у мали број животиња које су практично потпуно лишене агресије према човеку: по дресеровим речима, Степан није показао ни најмању агресију током свог живота. Медвед има весео и живахан карактер.

        Захваљујући таквој комбинацији квалитета, Степан је постао звезда филмског екрана и глумио је у много руских филмова. Међу њима су „Крај“ Алексеја Учитеља и „Цар“ Павла Лунгина. При томе, жале се супружници Пантелејенко, филмаџије од медведа траже да искаже своју „зверску природу“, док његова урођена весела и дружељубива природа није на цени.

        Ова верзија приче о Степану није ништа мање занимљива, али њој очигледно недостаје она „руска егзотика“ којој су очигледно тежили енглески новинари.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари