Београђани ће 9. маја два пута видети снимак Параде Победе на Црвеном тргу

ЦЕЛОДНЕВНА РУСКА ПРОСЛАВА ДАНА ПОБЕДЕ У ЦЕНТРУ ГЛАВНОГ ГРАДА СРБИЈЕ

  • Београђани ће имати прилику да чују и популарног певача Дмитрија Јуртајева, певачицу и композитора Наталију Власову, дует руских хармоникаша-виртуоза Александра и Сергеја Бородина, хор Московског техничког универзитета „Гаудеамус”, хор Руса који живе у Србији и дечији хор Школе при Амбасади Русије

         АМБАСАДА Руске Федерације у Србији одржаће    9. маја 2015. године прославу 70. годишњице Дана Победе у Другом Светском рату на отвореном простору.

         Славље у организацији Руског центра за науку и културу „Руски дом” потрајаће од 9 до 20 часова на београдском Тргу Републике.

         За то време ће са бине наступити бројни руски уметници. Са песмама и играма посвећеним 70. годишњици Велике Победе.

         Београђани ће имати прилику да чују и популарног певача Дмитрија Јуртајева, певачицу и композитора Наталију Власову, дует руских хармоникаша-виртуоза Александра и Сергеја Бородина, хор Московског техничког универзитета „Гаудеамус”, хор Руса који живе у Србији и дечији хор Школе при Амбасади Русије.

         Читавог дана ће бити емитоване архивске хронике из доба Другог светског рата и играни совјетски филмови о рату (са титловима на српском језику”.

         Током манифестације, два пута ће бити емитован снимак јубиларне Параде Победе. За оне који нису гледали њен директан пренос.

         У 10 часова ће почети званични део прославе. Амбасадор Русије Александар Чепурин ће се обратити присутнима.

         Говориће и амбасадор Белорусије и представник Амбасаде Азербејџана, као и совјетски и српски ветерани Другог светског рата.

         У 11.10 амбасадори бивших република СССР ће се окупити на гробљу Ослободилаца Београда и заједно са ветеранима положити венце,

         У 16.00 у Руској цркви Свете Тројице на Ташмајдану протојереј Виталиј Тарасјев - у присуству ветерана и званичника Амбасаде Русије - служиће парастос свим погинулим у Другом Светском рату.

         У 20.00 Амбасадор Александар Чепурин ће узети учешће у званичним свечаностима Владе Републике Србије поводом Дана Победе у Сава-центру, где ће одржати говор.

         У 21.00 у Сава-центру - у оквиру ове прославе - почеће европска премијера филма у руско-украјинској копродукцији „Битка за Севастопољ”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари