Ананије Никић - на свој захтев - добио политички азил у Русији

РУСКО ТУЖИЛАШТВО ПРЕТХОДНО САОПШТИЛО ДА НЕМА НАМЕРУ ДА ГА ИЗРУЧИ ЦРНОЈ ГОРИ

        ДРЖАВЉАНИН Црне Горе Ананије Никић који је у земљи оптужен за покушај државног удара и тероризам 16. октобра прошле године, добио је политички азил у Русији, наводи данас Интерфакс позивајући се на добро обавештене изворе.

        „Компетентни органи Русије, међу којима и миграционе службе, размотрили су захтев грађанина о давању политичког азила и донели одлуку да је његово кривично гоњење политички мотивисано“, рекао је неименовани саговорник агенције.

        По његовим речима, на тој основи је Никић добио политички азил и ускоро може да добије боравак, а касније и руско држављанство.

        Руско тужилаштво недавно је саопштило да не намерава да Црној Гори изручи Никића, руководећи се Европском конвенцијом о екстрадицији из 1957. године, о чему је обавестило Министарство правде Црне Горе 9. октобра.

        Никић је службени преводилац опозиционог Демократског фронта (ДФ), чији су челници такође оптужени за умешаност у неуспелу заверу коју су организовале одређене структуре из Русије, с циљем да се спречи улазак Црне Горе у NATO.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари