Жириновски предложио да се Санкт Петербургу промени име у – Петроград

ОЦЕНИО ДА ЈЕ КРАЈЊЕ ВРЕМЕ ДА „СЕВЕРНА ПРЕСТОНИЦА“ ПОЧНЕ ДА СЕ ЗОВЕ ПО-РУСКИ

* Истовремено затражио да се цела земља, коју сада чини 85 република и области, издели на 40 губернија од којих би свака имала по пет милиона становника

___________________________________________________________

         ЛИДЕР руске Либерално-демократске партије - Владимир Жириновски – затражио је да се бивши главни град царске Русије Санкт Петербург преименује у Петроград.

         Наступивши на заседању Државног савета, на којем се разговарало о изградњи мреже путева који би били у функцији обезбеђивања Русији „јединсвеног производно-транспортног механизма“, нагласио је да „северну престоницу“ добар део народа већ зове „Петроград“. И додао да би то било у уху руског језика.

         „Заиста је крајње време да тај велики и важни град почнемо да називамо по-руски. Петроградом“.

         Истовремено је затражио да се цела земља, коју сада чини 85 република и области, издели на 40 губернија од којих би свака имала по пет милиона становника.

         При таквој административно-политичкој подели, било би – уверен је Жириновски – много лакше управљати.

         Додатно је указао: „Требало би фузионисати Москву и Москвоску области Санкт Петербург и лењинградску област. Ми сада у Москви имамо три владе – федералну, градску и обласну. Све чиновник до чиновника и неке рампе и поделе“.

         Жириновски је чланове Државног савета упозорио да смештање министарствава у небодер у центру Москве „није много паметно јер може доћи до ванредних ситуација“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари