Вулин у Москви на заседању министара одбране ЗНД, ШОС и ОДКБ

ШОЈГУ: РАЗГОВАРАЛИ СМО И О ОДГОВОРУ НА ВОЈНЕ БИОЛОШКЕ АКТИВНОСТИ ДРУГИХ ДРЖАВА

* Александар ВУЛИН: Док се поново не успостави систем и поредак међународног права, свет ће бити тешко и неизгледно место, али Србија ће наставити да се бори за принципе међународног права, јер само тако мали могу да опстану

* Грумен српске земље са гробља Ослободиоцима Београда послат је у Русију у оквиру акције „Пут сећања“ и постављен је у темеље Главног храма Оружаних снага Руске Федерације

_______________________________________________________________

       МИНИСТАР одбране Александар Вулин изјавио је у Москви да ће Србија наставити да се бори за принципе међународног права, док се велике силе "не договоре".     

       "Док се поново не успостави систем и поредак међународног права, свет ће бити тешко и неизгледно место, али Србија ће наставити да се бори за принципе међународног права, јер само тако мали могу да опстану", рекао је Вулин.

       Он је данас у Москви учествовао на заједничком заседању министара одбране "Заједнице независних држава" (ЗНД), држава "Шангајске организације за сарадњу" (ШОС) и "Организације договора о колективној безбедности" (ОДКБ).

       Вулин је рекао да је српски народ "велики по својим схватањима и по жртвама које је поднео за слободу" и поновио да је Србија војно неутрална, да "никада неће постати део било којег војног савеза".

       Додао је да је за Србију веома важно што учествује на форумима какав је данас у Москви, где су њени ставови и размишљања "пажљиво саслушани".

       „Наша мирољубива политика овде се поштује. Наша војна неутралност високо се цени, а наша принципијелна борба за међународно право је нешто по чему се разликујемо и од много моћнијих и снажнијих земаља“, оценио је Вулин.

       Oн је у Русији на позив министра одбране генерала-армије Сергеја Шојгуа с којим ће се састати, а имаће и других астанака с министрима.

       Присуствоваће и затварању Међународних војних игара на полигону Алабино, код Москве.

       Положио је данас цвеће на споменик „Мајке Победника“ у музејском комплексу “Пут сећања” надомак Москве.

       Министри одбране обишли су Главни храм Оружаних Снага Руске Федерације и Музејски комплекс „Пут сећања“ где су посадили по дрво јабуке.
 
       Грумен српске земље са гробља Ослободиоцима Београда послат је у Русију у оквиру акције „Пут сећања“ и постављен је у темеље Главног храма Оружаних снага Руске Федерације.

       Земље које нису чланице ШОС, ЗНД и ОДКБ развијају биолошко оружје – изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу:

       „Разговарали смо о могућим мерама за пружање узајамне помоћи и стварање потенцијала за одговор на биолошке претње, укључујући и војне биолошке активности нерегионалних држава“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари