У Русији се појавило првих пет појединаца са статусом „страни агент“

СВИХ ПЕТОРО СУ ДОБРО ПОЗНАТИ ЗАПАДНИ АГЕНТИ УТИЦАЈА

* На званичном сајту министарства се наводи да су тај статус добили: Дарја Апахончич, Денис Камаљагин, Сергеј Маркелов, Љев Пономарјов и Људмила Савицка. Свих петоро су познати западни агенти утицаја

* Ако сте били у искушљењу, не журите са закљивањем у стилу: Русија је полицијска држава са ауторитарном влашћу. У Сједињеним Државама тренутно више од 2.000 појединаца има статус „старни агент“. Има га и 685 правних лица. Од 1938-ме до данас – у САД је регистровано 40.307 „страних агената“

______________________________________________________

       МИНИСТАРСТВО правде Руске Федерације први пут је ставило појединце на листу „страних агената“.

       На званичном сајту министарства се наводи да су тај статус добили: Дарја Апахончич, Денис Камаљагин, Сергеј Маркелов, Љев Пономарјов и Људмила Савицка.

       Свих петоро су познати западни агенти утицаја.

       Управо донети руски закон о страним агентима прописује да се у категорију „стани агент“ морају сврстати сви који за политичке активности примају средства из иностранства.

       За стране агенте могу бити проглашени и страни новинари акредитовани у Русији ако се баве „активностима везаним за функције страног агента“.

Денис Камаљагин, Љев Пономарјов, Дарја Апахончич, 

Сергеј Маркелов и Људмила Савицка

       Новим законом су сви медији у Русији обавезани да означавају материјале појединаца и организација са статусом.“страни агент“.

       Нова законска норма је и ово: страни агенти који чине прекршаје везане за свој статус страног агента могу потом бити и кривично гоњени.

       „Страни агенти“ су дужни да тромесечно обавештавају Министарство правде о обиму, намени и трошењу средстава примљених из иностранства.

       Ако сте били у искушљењу, не журите са закљивањем у стилу: Русија је полицијска држава са ауторитарном влашћу.

       У Сједињеним Државама тренутно више од 2.000 појединаца има статус „старни агент“.

       Има га и 685 правних лица.

       Од 1938-ме до данас – у САД је регистровано 40.307 „страних агената“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари