У Русији регистрована и друга вакцина против коронавируса

ПУТИН ТО НА САСТАНКУ СА ВИСОКИМ ДРЖАВНИМ ЗВАНИЧНИЦИМА НАЗВАО „ПРИЈАТНОМ ИНФОРМАЦИЈОМ“

* Потпредседница Владе РФ Татјана ГОЛИКОВА: „Првих 60 хиљада доза биће произведено у блиској будућности. Вакцина је без реактогености и са прилично високим нивоом сигурности. Следе клиничка испитивања уз учешће 40 хиљада добровољаца“

__________________________________________________________________

       НОВОСИБИРСКИ истраживачки центар „Вектор“ регистровао је другу руску вакцину против коронавируса, објавио је Владимир Путин.

       На састанку са високум државним званичницима, то је назвао „пријатном информацијом“.

       Открио је да ће ускоро бити регистрована трећа вакцина против ковид-19 на којој је радио истраживачки центар „Чумаков“ који је у саставу Руске академије наука.

       Потпредседница владе Татјана Голикова је са своје стране рекла да је вакцина „Вектор“ против коронавируса потврдила своју сигурност и да ће првих 60 хиљада доза бити произведено у блиској будућности.

       Нагласила је: „Вакцина је без реактогености и са прилично високим нивоом сигурности. „Вектор“ ће започети клиничка испитивања након регистрације у различитим регионима Русије уз учешће 40 хиљада добровољаца“.

        „Вектор“ планира и да спроведе клиничко испитивање међу 150 особа старијих од 60 година.

       Голикова је такође рекла да ће цене лекова за коронавирус бити ревидиране у блиској будућности, а сами лекови ће бити уврштени у листу „животно важних“, што значи да се неће плаћати.

       Путин је регистрацију прве вакцине против коронавируса у Русији најавио 11. августа.

       Назив „Спутњик V“ добилa је по првом вештачком Земљином сателиту који је био лансиран 1957. године.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари