Шојгуов саветник: Запад је – на челу са САД - започео ментални рат против Русије

АНДРЕЈ ИЉНИЦКИ: ПРАВИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ ИЗБЕГАВАЋЕ БАР ДЕСЕТ НАРЕДНИХ ГОДИНА

Андреј Иљницки

* „У рату новог типа циљ је  уништавање самосвести нападнутог друштва, промена његове менталне и цивилизацијске основе. Жива сила и инфраструктура се могу обновити, а ток еволуције свести се не може окренути уназад, тим пре што се последице менталног рата не виде одмах, већ тек након бар једне генерације. А тада је  једноставно немогуће учинити нешто“

________________________________________________

       ЗАПАД је на челу са Сједињеним Државама започео ментални рат против Русије, чије се последице неће појавити одмах, рекао је Андреј Иљницки, саветник руског министара одбране Сергеја Шојгуа.

       У интервјуу за лист „Арсенал Отаџбине“ објаснио је да Запад избегава директну војну конфронтацију са Русијом, јер је она у стању да му својим нуклеарним оружјем и савременом војном силом нанесе неприхватљиву штету.

       Према његовим речима, вероватноћа директног војног сукоба Русије и западних земаља искључена је у наредних десет година.

       Због тога је, објаснио је Иљницки, Запад под вођством Сједињених Држава покренуо информационо-хибридни рат против Русије:

       „Све то доводи до појаве новог типа  рата. Ако је у класичним ратовима циљ уништавање непријатељске живе силе, у савременним сајбер-ратовима то је уништавање непријатељске инфраструктуре, а у рату новог типа циљ је  уништавање самосвести нападнутог друштва, промена његове менталне и цивилизацијске основе. Ову врсту рата назвао бих менталним“.

       Нагласио је: „Жива сила и инфраструктура се могу обновити, а ток еволуције свести се не може окренути уназад, тим пре што се последице менталног рата не виде одмах, већ тек након бар једне генерације. А тада је  једноставно немогуће учинити нешто“.

       Иљницки је као `противотров` за ментални рат навео: суверенизацију Интернета, обуку кадрова за тру врсту ратовања и за војну и за цивилну сферу, поновно активирање омладинске политике, активни и широки дијалог са конзервативном већином, односно - бирачким телом које подржава Владимира Путина.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари