Шојгу: Украјина у фебруару изгубила 11.000 војника – 40 одсто више него у јануару

КИЈЕВ У БИТКУ ЗА БАХМУТ ЈОШ НИЈЕ УБАЦИО БРИГАДЕ СКОНЦЕНТРИСАНЕ У ЧЕТИРИ ОКОЛНА ГРАДА

* Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: Испоруке западног оружја не помажу украјинским милитантима да постигну успех на бојном пољу. Изненађујућа је равнодушност кијевског режима према свом народу који сноси огромне губитке у корист западних тутора

* «Вагнеровци» већ стигли до реке Бахмутке која град дели попола. На два места су је успешно форсирали и учврстили се на «другој обали». Украјинци имају утврђене положаје и дуж железничке пруге која пролази кроз западни део Бахмута

_______________________________________________________

          ЈОШ није јасно на који начин главнокомандујући украјинском армијом, Валериј Залужни, намерава да настави битку за Бахмут (Артјомовск) и по цену да га претвори у свој «Стаљинград».

          Формације од по две-три бригаде, које је довео у Славјанск, Северск, Константиновку и Часов Јар још нису ступиле у борбу. А Укри који су већ у Бахмуту – и даље из њега ноћу баже у мањим групама.

          Руси своје контрапотезе не објављују, али је министар одбране РФ, генерал армије Сергеј Шојгу, изјавио да ће преузимање контроле над Бахмутом омогућити руским трупама да наставе офанзиву у дубину украјинске одбране:

          „Тај град је важан центар одбране украјинских трупа у Донбасу“.

          «Вагнеровци» су већ стигли до реке Бахмутке која град дели попола. На два места су је успешно форсирали и учврстили се на «другој обали».

          Украјинци имају утврђене положаје и дуж железничке пруге која пролази кроз западни део Бахмута.

          Шојгу је, иначе, посебно нагласио да да је украјинска армија у фебруару изгубила више од 11.000 војника.

          «У фебруару су украјински губици – додао је – били већи за 40 одсто у односу на јануар. Испоруке западног оружја не помажу украјинским милитантима да постигну успех на бојном пољу. Изненађујућа је равнодушност кијевског режима према свом народу који сноси огромне губитке у корист западних тутора“.

           Шојгу је прецизирао да су Оружане снаге Русије последњих недеља преузеле контролу над пет насеља - Николајевком, Двуречним, Красном Гором, Грјаниковком и Парасковјевком.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари