Шојгу: Украјина досад изгубила 500.000 војника, 22.000 дронова, 592 авиона и 270 хеликоптера

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР ЕНДРЈУ МИХТА: РУСИЈА МОЖЕ ПОБЕДИТИ ПРЕ КРАЈА БАЈДЕНОВОГ МАНДАТА

         

* Миниустар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: „Сада НАТО поред граница Русије држи 33.000 војника, око 300 тенкова и преко 800 других оклопних борбених возила“

* Потврдио да ће руска војска наставити да решава постављене задатке све док циљеви Специјалне војне операције  не буду остварени у потпуности

_________________________________________________________

          ОРУЖАНЕ снаге Украјине изгубиле су безмало 500 хиљада војника од почетка Северног војног округа, изјавио је Сергеј Шојгу.

          Министар одбране РФ је одмах указао: „То је пола милиона војника, а САД цинично објављују да ће Украјинци и даље гинути за њихове интересе у борби против Русије“.

          Шојгу је навео и да су Оружане снаге Русије досад уништиле више од 22 хиљаде беспилотних летелица и око 2 хиљаде других ваздушних циљева, укључујући 592 авиона, 270 хеликоптера, 349 противваздушних вођених и тактичких балистичких пројектила, 329 навођених пројектила, 278 противрадарских пројектила и 37 балона.

          Потврдио је да ће руска војска наставити да решава постављене задатке све док циљеви Специјалне војне операције  не буду остварени у потпуности.

          Посебно је нагласио: „Сада НАТО поред граница Русије држи 33.000 војника, око 300 тенкова и преко 800 других оклопних борбених возила“.

          Амерички политиколог Ендрју Михта написао је за Politico да је Западу време да се суочи са чињеницом да победа Русије у Украјини може доћи раније него што многи предвиђају.

          Можда чак и пре него што председнички мандат Џоа Бајдена истекне.

          Указао је да се - са изузетком источног крила НАТО - политички лидери Европе настављају да се понашају као да се мало шта променило јер још увек нема акције.

           - Данас само 18 од 32 чланице НАТО-а троше – или су обећале да ће трошити 2% БДП-а на одбрану. Поређења ради, током Хладног рата европске земље су трошиле у просеку од 3 до 5 одсто, напомиње Михта.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари