Руска списатељица Јелена Чижова покушала да оптужи Стаљина да је помагао Хитлеру да уништи Лењинград

ЛИДЕР КПРФ ЗЈУГАНОВ: ДА НИЈЕ БИЛО ПАКТА РИБЕНТРОП-МОЛОТОВ НЕМЦИ БИ ЗА 7 ДАНА БИЛИ ПРЕД ГРАДОМ

* Чижову је `поткачио` и познати руски тв-коментатор Владимир СОЛОВЈОВ: Госпођа Чижова можда и јесте добар писац,, али је то премало за тумачење историјских догађаја. Уосталом, зар је потребно коментарисати све што кажу опседнути? Мој савет грађанки Чижовој је: смирите се и окрените свом писању. Папир трпи све“

___________________________________________________________________________

         РУСКИ либерално и прозападно оријетисани писци имају своју награду – „Руски Букер“.

         Добитница те награде је и Јелена Чижова која је одлучила да се допадне и својима у земљи и онима који стоје иза награде.

         У тексту који је написала за швајцарски лист Neue Zurcher Zeitung подигла је своју оптужницу против Стаљина. Навела јре да је Стаљин толико мрзио Лењинград да је помагао Хитлеров план да уништи град.

         Блокада лењинграда је трајала 900 дана, а храна је у град дотурана јединим Путем живота – преко леда Ладошког језера. За тих 9000 дана у руској `северној пресноници` је умрло од глади и болести од 400.000 до милион и по људи (само три одсто је погинуло). На Нирнбершком порцесу се оперисало са 632.000.

         Ово, наравно, није прошло без реаговања.

         Лидер руских комуниста Геннадиј Зјуганов тврдње Чижове назвао је „отвореном провокацијом“ која се није случајно појавила уочи 9. маја:

         „Да није било наше Победе, и Чижова  и многи други или не би постојали или би им почетак нове године био – Хитлеров рођендан. Зато су њене тврдње увредљиве, циничне и одвратне. Са пактом Рибентроп-Молотов, совјетска граница је била померена 200.300 километара на запад. То је био стратешки правилни потез јер би Немци – да није било тог пакта – кренули на Лењинград са естонске границе, а одатле је до Лењинграда само 140 километара. А они су првих дана рата напредовали 35 километара на дан. То значи да би под градом били за недељу дана“.

Јелена Чижова

         Зјуганов је посебно нагласио: „А и пред Москву би стигли много раније“.

         Чижову је `поткачио` и познати руски тв-коментатор Владимир Соловјов:

         „Значајан број људи на планети је слабо образован, а неки имају необуздан его и чине све да привлаче пажњу. Госпођа Чижова можда и јесте добар писац,, али је то премало за тумачење историјских догађаја. Уосталом, зар је потребно коментарисати све што кажу опседнути? Реаговати ваки пут када неки грађанин или грађанка смисли за себе верзију Великог отаџбинског рата и да шутира мртвог лава?“        

         Соловјов је „грађанки Чижовој“ посебно посаветовао:

         „Смирите се и окрените се свом писању. Папир трпи све“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари