Руска хуманитарна мисија за јуни спрема другу партију лекова за север КиМ

ЗАХВАЛИЛА СЕ НА ПОДРШЦИ И ПОМОЋИ ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ И ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА СРБИЈЕ

* РХМ: „Драго нам је што можемо да објавимо да је Руска хуманитарна мисија ове недеље добила од српских партнера уверавања да ће партија лекова у најскорије време напустити царинско складиште и бити достављена онима којима је и намењена

________________________________________________________________________

         РУСКА хуманитарна мисија (РХМ) одазвала се на молбе за помоћ становништву севера Косова и Метохије које се нашло на ивици хуманитарне катастрофе због ограничења на снабдевање неопходним лековима и робом, па је упутила у Србију партију лекова који треба да буду подељени у тој кризној области.

         За време конференције за медије, која је у Београду одржана 29. марта, а била је посвећена тој акцији Руске хуманитарне мисије, то јест - достављању те партије лекова из Русије у Косовску Митровицу, преузели смо на себе обавезу да обавештавамо јавност о току саме акције. Ово саопштење је у функцији тог обећања.

         Након те конференције за медије, на којој је Руска хуманитарна мисија саопштила да је партија лекова стигла на београдски аеродром, у тесној сарадњи са представницима српских органа власти радили смо на решавању административних питања повезаних са испоруком тих лекова.

         Драго нам је што можемо да објавимо да је Руска хуманитарна мисија ове недеље добила од српских партнера уверавања да ће партија лекова у најскорије време напустити царинско складиште и бити достављена онима којима је и намењена.

         Руска хуманитарна мисија, која је и даље забринута због проблема које у снабдевању лековима имају главна клиничка болница и апотеке у граду Косовска Митровица, честита италијанским колегама које су успешно доставиле хуманитарну помоћ у лековима преко Приштине.

         Изражавамо захвалност Администрацији председника Србије, Министарству здравља, Канцеларији за Косово и Метохију, Министарству финансија, а такође царинској служби Србије за активну подршку и помоћ у нашем раду.

         Обавештавамо да Мисија разматра варијанте испоруке северу Косова и Метохије већ у јуну друге хуманитарне партије лекова који ће бити обезбеђени добровољним прилозима руских грађана и фондова.

         Председник Надзорног савета РХМ 

         Јевгениј Примаков

         Генерални директор РХМ

         Алексеј Полковников

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари