Русија поставила Вашингтон на место поводом „премештања трупа уз границу са Украјином“

РЈАБКОВ И ПЕСКОВ: НЕЋЕМО ВАС ПИТАТИ ШТА ДА РАДИМО СА СВОЈИМ ТРУПАМА НА СВОЈОЈ ТЕРИТОРИЈИ

Нед Прајс

       ЗВАНИЧНИ Вашингтон је затражио од Москве да објасни своје војне „провокације“ на украјинској граници, рекао је портпарол Стејт департмана Нед Прајс на брифингу.

       Нагласио је да Сједињене Државе поступке Русије, укључујући „гомилање снага у близини границе с Украјином“, сматрају ескалацијом.

       Међутим, није одговорио на питање да ли Вашингтон види претњу у предислокацији снага суверене државе на сопственој територији.

       Уместо тога је навео да су Бела кућа и Стејт департман јасно јасно ставили до знања „и украјинским партнерима и Русији да подржавамо Украјину суочена са застрашивањем и агресијом“.

       Заменик руског министра иностраних послова, Сергеј Рјабков, одговорио је на наведене америчке оптужбе:

       „Реализујемо на својој територији, наглашавам - на руској територији, мере које сматрамо неопходним. Америчке сигнале у потпуности игноришемо“.

       Прајс се осврнуо на извештаје америчких медија да Русија „премешта трупе у Ростовској области која се граничи са Украјином“ и да за то користи војна возила „са скривеним регистарским ознакама“.

       Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, тим поводом је рекао. „Руска војска се креће по руској територији и у правцима у које сматра потребним. А и онако како сматра да је неопходно и најбоље за безбедност наше земље“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари