Русија добила Устав у којем се помиње Бог, а браком сматра само савез мушкарца и жене

УСТАВНИМ ПРОМЕНАМА ПУТИН ДОБИО ПРИЛИКУ ДА СЕ 2024. ПОНОВО КАНДИДУЈЕ ЗА ШЕФА ДРЖАВЕ

* Централна изборна комисија РФ објавила на основу 90 одсто пребројаних гласова на уставном референдуму да је излазност била 64,99 одсто, а да се за уставне промене изјаснило 77,93 одсто. Против је било 21,27 одсто

* Русија је измењеним основним законом Русима признала статус државнотворног народа који је у саставу њеног многонационалног савеза равноправних народа

________________________________________________________________________

        РУСИЈА више нема либерални, американизовани устав који јој је наметнуо Борис Јељцин након што је тенквоима разорио сопствени парламент.

        Русија је добила фактички нови Устав у којем се наглашава: преци су нам оставили „идеале и веру Бога“.

        Русија је измењеним основним законом Русима признала статус државнотворног народа који је у саставу њеног многонационалног савеза равноправних народа.

        Русија је уставном нормом забранила свако отуђивање своје територије, па Јапан може да заборави на четири јужна Курилска острва, а Немачка на Калињинград.

        Русија сада има Устав у којем је брак дефинисан само као савез мушкарца и жене.

        Русија је уставно уздигла децу и бригу о деи и породици у врхунски приоритет државне политике.

        Русија је уставном нормом азбранила свим својим званичницима – од шефа државе и министара до последњег судије и тужиоца – да имају двојно држављанство, стални боравак у било којој другој држави и рачуне и драгоцености у страним банкама.

        Централна изборна комисија РФ објавила је на основу 90 одсто пребројаних гласова на уставном референдуму да је излазност била 64,99 одсто, а да се за уставне промене изјаснило 77,93 одсто.

        Против је било 21,27 одсто.

        Москва је промењени устав подржала са 65,9 одсто.

        Један од разлога оваквог исхода уставног референдума је и то што је измењеним највишим законом РФ омогућила Владимиру Путину да се 2024-те поново кандидује за шефа државе.

        Већини у Русији је, очигледно, јасно да је земља са Путином у сигурним рукама и на добром путу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари