Путин позвао нацију да подржи уставне промене: Гласајмо за Русију у којој желимо да живимо

УЧИНИО ЈЕ ТО ИЗ РЖЕВА ГДЕ ЈЕ СА ЛУКАШЕНКОМ ОТКРИО МЕМОРИЈАЛ СОВЈЕТСКОМ ВОЈНИКУ

* „Гласајмо за земљу за коју радимо и коју желимо да оставимо нашој деци и унуцима... Суверенитет Русије се држи на нашој одговорности, на нашим искреним патриотским осећањима, на уважавању своје историје, своје културе, родног језика, традиције и на незабораву достигнућа наших предака“

_______________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин се преко телевизије обратио сународницима уочи одлучујућег гласања о уставним амандманима.

        Учинио је то из Ржева, у Тверској области, где је заједно са белоруским председником Александром Лукашенком открио споменик Совјетском војнику, односно – совјетским војницима погинулим у Великом Отаџбинском рату.               

        Нагласио је: „Припадници Црвене армије ишли су у рат да бисмо ми данас живели под мирним небом, радили, волели, стварали и поносили се својом Русијом. Земљом са јединственом цивилизацијом и великом културом, земљом у којој су у једну целину сливене судбине, наде и тежње  многих покољења наших предака“.

        За предложене уставне промене, о којима  електронски и по амбасадама РФ већ неколико дана гласају они који због епидемије друкчије нису могли, рекао је:

        „Гласаћемо за земљу у којој желимо да живимо, са модерним образовањем и здравством, поузданом социјалном заштитом грађана, са ефикасном влашћу која рачун полаже друштву. Гласаћемо за земљу за коју радимо и коју желимо да оставимо нашој деци и унуцима“.

        Изразио је уверење да ће се сви приликом гласања ослањати на вредности које уједињују земљу – на истину и праведност, поштовање људи који живе од рада, бригу о старијим генерацијама и деци. О њиховом здрављу, моралном и духовном образовању.

        Руски лидер је посебно нагласио:

        „Стабилност, безбедност, благостање и живот достојан људи можемо обезбедити само даљим развојем земље, само заједно и једино – ми сами. Суверенитет Русије се држи на нашој одговорности, на нашим искреним патриотским осећањима, на уважавању своје историје, своје културе, родног језика, традиције и на незабораву достигнућа наших предака“.

        На крају тв-обраћања је рекао:„Молим вас, драги пријатељи, да гласањем кажете вашу реч. Глас сваког од вас је најважнији, најважнији“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари