Популарни московски глумац: Русија ће до 2050. поново постати огромна империја

ИВАН ОХЛОБИСТИН: У МОЈОЈ ПОРОДИЦИ СЕ ОДУВЕК ЗНА ДА ЋЕМО СВЕ ПОБЕДИТИ

* Филмски глумац и сценариста који је вио и православни свешттеник: „Надам се да ће нам се многи прикључити. А ми ћемо бити деликатни јер знамо да треба поштовати интересе и менталитет других народа. А ми? Нас су били притерали уза зид и више се ничега не бојимо. А и чега да се бојимо? Бог је очито на нашој страни“

* Охлобистин је уверен да би Владимир Путин био добар цар: „Апсолутно би био добар цар, али зато и неће бити. Он је веома трезвен човек и то изазива поштовање. Већ је у годинама, па би било добро да одради још један мандат. Њему није лако. Не може се бити председник и још нешто“

_______________________________________________________________________

        ПОПУЛАРНИ руски филмски глумац и сценариста – Иван Охлобистин – изјавио је да је уверен да ће Русија до 2050-те поново бити огромна империја.

        Чак је прорекао да ће јој се – макар савезнички -присајединити и „део Европе“.

        Своје предвиђање повезао је и са сопственом децом:

        „Одлично знају да је најважнија породица. Знају и да је Црква конструкција на којој почива и породица. Знају да у брак треба ступати из љубави, а не због новца. Код њих су сви еталони на свом месту. У мојој породици се одувек зна да ћемо све победити. Деца су оптимисти. Ортодоксни хришћани су увек оптимисти јер им је априорно речено – Радујте се! И, ми смо се из душе увек радовали. Моје кћерке имају духовнике које су саме изабрале“.

        Охлобистин је признао: „Свиђа ми се генерација која иде за нама, а везана је за веру. Она ће своју пену са себе збацити, а одбациће и наша страховања и слабости. Она ће тући непријатеља његовим оружјем јер је непријатељ том оружју учи у школама“.

        Додао је: „Сада су руске акције стабилне чак и на Њујоршкој робно-сировинској берзи. Постали смо стабилни чак и у ономе што по нас није нарочито позитивно“.

        Охлобистин је о земљама које би могле бити повезане са новом руском империјом рекао и ово:

        „Верујем да ће у савезу са Русијом бити и део Европе. Немци се колебају. Код њих је унутра доста тога у паду... Доста наших Немаца, који су се били иселили 90-их, сада се враћају у Русију јер не могу да поднесу стање духова у Немачкој. И Французи као да су за савез са нама. Чини ми се да тамо многи схватају да ће – ако не буду са Русијом – сагорети у својим страстима. А и Италија. Заправо, некако верујем да ће већи део света бити са Русијом“.

        У наставку је рекао: „Надам се да ће нам се многи прикључити. А ми ћемо бити деликатни јер знамо да треба поштовати интересе и менталитет других народа. А ми? Нас су били притерали уза зид и више се ничега не бојимо. А и чега да се бојимо? Бог је очито на нашој страни“.

        Охлобистин је уверен да ће се оснажена Русија, која треба да се врати совјетском просветном систему и да га у потребној мери осавремени, поново окренути озбиљној академској науци и освајањима космоса.

        Охлобистин о границама „руске империје будућности“ и њеним савезништвима размишља овако:

        „Монголију не бих дирао. Она је ионако наша. Са Кином бисмо морали опрезно и деликатно. Кинези су нам у много чему слични, али имају културу која се не може асимиловати. Код нас припадници других народа не губе свој идентитет али постају и Руси. Стаљин је говорио: „Ја сам руски Грузин“. Код нас постоје руски Татари, руски Чечени, руски Јевреји... Са нама треба да буде и Средња Азија. Украјина, наравно, али бих укинуо сам назив `Украјина`. Тамо живе овакви као што смо ми и биће са нама срећни. Као и раније“.

        Охлобистин је уверен да би Путин био добар цар:

        „Апсолутно би био добар цар, али зато и неће бити. Он је веома трезвен човек и то изазива поштовање. Већ је у годинама, па би било добро да одради још један мандат. Њему није лако. Не може се бити председник и још нешто“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари