Починилац кримског масакра копирао масакр из 1999. на америчком универзитету „Колумбајн“

НА СЕБИ ИМАО МАЈИЦУ НА КОЈОЈ ЈЕ ПИСАЛО „МРЖЊА“, ПУЦАО ИЗ ТУРСКОГ ЛОВАЧКОГ КАРАБИНА

* Као и убица из филма „Нулти час“ о трагедији у „Колумбајну“ на десној руци имао црну рукавицу

* Летос је у главном граду Крима, Симферопољу, легално прошао обуку руковања ватреним оружјем и да је покасзао одличне резултате, признајући да је претходно већ сам вежбао

* Открило се и да је током последње године два пута путовао у Украјину

__________________________________________________________________________

         КРИМСКИ телевизијски канал „Таврида“ објавио је колаж снимака са надзорних видео-камера како масовни убица Владислав Росљаков (18) улази у свој Политехнички колеџ у граду Керч поставља експлозив и убија ловачким карабином са крупном сачмом професоре и колеге-студенте.

          Кадрови откривају да се Росљаков у `видном пољу` камера  два пут – на по неколико секунди – сусрео са непознатим мушкарцем чија улога у масакру са 19 жртава још није разјашњена.

         Он је, као што се показало, са руксаком на леђим у колеџ ушао кроз споредни улаз. Убрзо потом је поставио експлозив и кренуо на спрат. већ тада је на себи имао мајицу на којој је писало „Мржња“.

         Тамо је узео претходно скривену пушку турске проузводње. И почео да убија.

         Камере су снимиле и како Росљаков – не наилазећи нигде ни на какав отпор – пуца у противпожарни апарат, а потом у компјутере.

         Метке је вадио из џепова и из специјалног појаса.

         Испаљивао је по два или три метка, па пунио пушку, не дозвољавајући да све метке испуца одједном. Пуцао је брзо па су неки преживели имали утисак да је испаљивао рафале.

         У некоришћеном тоалету је оставио десет кутија са мецима, аса собом понео тачно 50.

         У међувремену је утврђено да је летос у главном граду Крима, Симферопољу, легално прошао обуку руковања ватреним оружјем и да је покасзао одличне резултате, признајући да је претходно већ сам вежбао.

         Открило се и да је током последње године два пута путовао у Украјину.

         Росљаков је иначе – истрага је то већ утврдила – фактички копирао масовно убиство из 1999-те на америком универзитету „Колумбајн“. Тачније:  филм „Нулти час“ који је снимљен о тој трагедији. Зато је и он на десној руци (као у филму) имао црну рукавицу.

         Са собом је имао и нож, али га, по свему судећи, није користио.

         На интернету је био умрежен са онима који су се интересовали тим масакром.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари