На крајњем северу Урала пронађена копија Кеопсове пирамиде – само два пута већа?

ВИСОКА ЈЕ 774 МЕТРА, А У ФУНДАМЕНТУ ИМА 1.000Х1.000 МЕТАРА

*  "Дивљи" север" је објавио да ће наредних недеља до „уралске Кеопсове пирамиде“ стићи истраживачки тим Руског географског друштва. Међутим, огранак Друштва из Свердловска одреаговао је објавом да експедиције неће бити. Објаснио је да се заиста ради о већем брду пирамидалног облика, али и навео да је "тај локалитет" истражен и да "није људска творевина"

__________________________________________________________________________

        ЕКСПЕДИЦИЈА руског натуралистичког клуба „Дивљи север“ пронашла је на северу Урала - ободу приполарног круга - планину која подсећа на египатску Кеопсову пирамиду.

        Директор клуба Јевгениј Свитов изјавио да се „копија“ налази на територији Ханти-Мансијског округа и да се пираида – или оно што на њу „невероватно личи“ – види иза сателита.

        Управо су сателитски снимци показали да северноуралска пирамида заиста изузетно личи на Кеопсову само што је два пута већа.

        Висока је 774 метра, а у фундаменту има 1.000х1.000 метара.

        Свитов наглашава да је сњве урађено „као под либелом“.

        Он наглашава да се до планине може доћи хеликоптером (као што је његова група учинила) или пешачењем.

        „Само“ 400 киломатара...

        "Дивљи" север" је објавио да ће наредних недеља до „уралске Кеопсове пирамиде“ стићи истраживачки тим Руског географског друштва. Међутим, огранак Друштва из Свердловска одреаговао је објавом да експедиције неће бити.

        Објаснио је да се заиста ради о већем брду пирамидалног облика, али и навео да је "тај локалитет" истражен и да "није људска творевина".

        Кеопсова пирамида је једно од седам светских чуда.

        Висока је 139 метара, а процењује се да је саграђена пре 4.500 година.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари