Москва објавила да је спремна да препусти Украјини технологију за Спутњик V

АМЕРИЧКЕ МАРИОНЕТЕ У КИЈЕВУ НЕМАЈУ НАМЕРУ ДА ПОНУДУ ПРИХВАТЕ

       РУСИЈА је спремна да у потпуности препусти Украјини технологију за производњу вакцине против коронавируса Спутњик V, рекао је Кирил Дмитриев, шеф Руског фонда за директна улагања (РДИФ).

       „Спремни смо – додао је – и да започнемо клиничка испитивања заједничке вакцине АстраЗенека и Спутњик у Украјини. Дакле: да сарађујемо са Украјином на сваки могући начин, јер верујемо да вакцине треба да буду изван полити     

       Претходно је шеф политичког савета украјинске странке „Опозициона платформа - За живот“ Виктор Медведчук рекао да је харковска фармацеутска компанија „Биолек“ украјинским властима предала документе за државну регистрацију вакцине „Спутњик V“ и његову производњу.

       Регистрација у Украјини вакцине Спутњик V и његову производња, са  вакцинацијом њоме грађана Укрјаине, није могућа до краја треће фазе испитивања - изјавио је главни епидемиолог те земље Виктор Љашко.

       „Украјина ће користити само оне вакцине против ковид-19 које су успешно прошле трећу фазу клиничких испитивања. Стога од регистрације Спутњика V и осталог дотад нема ништа", нагласио је.

       Медведчук је, иначе, изјавио да би Украјина могла да почне производњу руске вакцине можда већ за три месеца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари