Медведев за министре спољних послова G7 употребио израз који може значити и „хуље“ и „ништарије“

ОЦЕНИО ДА ВРХ ЈАПАНА ФАКТИЧКИ ПЉУЈЕ НА ГРОБОВЕ СУНАРОДНИКА КОЈЕ СУ ПОБИЛИ АМЕРИКАНЦИ

* Поводом изјаве Ентони Блинкена да је уништење Хирошиме и Нагасакија „доказ неизмерне људске патње“, а да притом уопште није поменуо своју земљу која је починила тај злочин, рекао: „Какве ништарије! Употребе нуклеарно оружје, али се не кају. Бескрајно су лицемерни и лажу и своје и туђе, зато тврде да Русија шири дезинформације о Украјини. Чак захтевају да им Русија да неке гаранције о нуклеарном оружју, а сами наговештавају нуклеарни сукоб наше земље и НАТО“

__________________________________________________________

         ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев назвао је циничном изјаву министара спољних послова G7 којом су позвали Русију да „потврди неприхватљивост нуклеарног рата“, док су истовремено прећутали нуклеарно бомбардовање Хирошиме и Нагасакија.

         За министре је притом употребио израз који се може превести и као „створења“ (у смислу: неке живуљке) и као „хуље“ и као „ништарије“.

         Притом је посебно апострофирао америчког државног секретара Ентони Блинкена за којег је рекао „извалио бисер“ да је уништење Хирошиме и Нагасакија „доказ неизмерне људске патње“, а да притом уопште није поменуо своју земљу која је починила тај злочин.

         „Какве ништарије! Употребе нуклеарно оружје, али се не кају. Бескрајно су лицемерни и лажу и своје и туђе, зато тврде да Русија шири дезинформације о Украјини. Чак захтевају да им Русија да неке гаранције о нуклеарном оружју, а сами наговештавају нуклеарни сукоб наше земље и НАТО“.

         Медведев није пропустио прилику ни да у правом светлу представи држање Јапана:

          „А све се дешава у Јапану, у земљи у којој су стотине хиљада људи погинуле од нуклеарног бомбардовања. То је земља чије руководство суштински пљује на гробове својих сународника које су убили Американци. Каква срамота!" 


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари